Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
EKZ_KONTR MB іспит 2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
498.18 Кб
Скачать

4.2 Порядок підсумкового контролю знань

Результатом вивчення дисципліни “Макрофінансове бюджетування” є:

для денної форми навчаннядиференційований залік;

для вечірньої та заочної форми навчанняіспит.

Завданням заліку або іспиту є перевірка розуміння студентом програмного матеріалу в цілому, логіки та взаємозв’язків між окремими розділами, здатності творчого використання накопичених знань, уміння сформувати своє ставлення до певної фінансової проблеми.

Залік на денній формі навчання магістерського рівня оформлюється в термін, визначений кафедрою фінансів. Підсумкова оцінка записується у залікову відомість. Якщо за результатами поточного контролю студент набрав менше 60 балів, він отримує оцінку «незадовільно» з дисципліни.

Іспит проводиться за розкладом, що доводиться до студентів через деканат. Екзамени проводяться комісією у складі: лектор потоку, викладач, що проводять семінарські заняття. Склад комісії призначає кафедра.

Студенти на іспит приходять із заліковими книжками та студентськими квитками. Ті студенти, які з об’єктивних причин їх не мають, можуть пред’явити паспорт чи інший документ, що підтверджує його особу.

Іспити в письмовій формі проводяться по білетах, які складаються кафедрою. Кожен білет має своєрідний номер, в якому вказується номер білета, ряд і місце в аудиторії, де проводиться іспит (наприклад, № 7 (5/4) — білет №7, ряд 5, місце 4). Номер білета записується в бланк письмової роботи. Нумерація білетів проводиться комісією, що приймає іспит.

На іспит виносяться вузлові питання, завдання, що потребують творчої відповіді та уміння синтезувати отримані знання і застосовувати їх при вирішення аналітичних завдань, задачі тощо.

5. Особливості поточного контролю студентів заочної форми навчання

Для студентів заочної форми навчання поточний контроль здійснюється шляхом перевірки виконаного індивідуального завдання та складеної за його темою інтелект-карти або виконання завдань дистанційного курсу (за рішенням викладача – наприклад, тестів). За необхідності викладач може провести співбесіду із студентом за темою виконаного завдання у аудиторії під час занять згідно із розкладом сесії.

Індивідуальне завдання має включати теоретико-проблемну частину, фактичний матеріал за темою, та, як підсумок і систематизацію матеріалу за обраною темою – інтелект-карту із вирішенням (описанням) проблеми за темою індивідуального завдання (зразки інтелект-карт розміщені у розділі «Додаткові матеріали» дистанційного курсу Макрофінансове бюджетування..

Індивідуальне практичне завдання виконується у строки, визначені на початку семестру та оцінюється за результатами представленої письмової роботи та співбесіди. Індивідуальне завдання оформлюється у вигляді письмової роботи. Вона має бути виконана на 10–15 аркушах А4, 14 шрифтом Times New Roman, з полями не більше 2 см та акуратно скріпленою. Обов'язковим для індивідуального завдання є список літератури, включаючи Інтернет-ресурси, яку використовував студент. Обов’язковою складовою індивідуального завдання є інтелект-карта, без виконання якої належним чином воно не оцінюється.

Вибіркові завдання з дистанційного курсу виконуються за графіком, розробленим викладачем дисципліни та узгодженим із студентами.

Підсумковий контроль полягає у визначенні рівня засвоєння теоретичних знань та застосування практичних навичок, який здійснюється у формі іспиту під час екзаменаційної сесії за білетами, затвердженими кафедрою. Білети побудовані на основі питань, що охоплюють зміст дисципліни і містяться в цих матеріалах.

Білети для заочної форми навчання мають 10 питань, одне з яких практичного характеру.

Підсумкова оцінка складається із оцінки за виконане вибіркове завдання та оцінки за іспит.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]