Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод рекомендації магістрам.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
247.81 Кб
Скачать

Оформлення магістерської роботи

________________________________________________________________

Магістерська робота має бути виконана і оформлена з додержанням усіх вимог, що ставляться до наукових робіт, які підлягають опублікуванню. Текст роботи має бути надрукований комп’ютерним способом на одному боці стандартного аркуша білого паперу формату А 4.

Сторінки обмежуються полями: ліве – 30 мм, праве – 15 мм, верхнє та нижнє – 20 мм. Відстань між заголовком і текстом передбачається в межах 15–20 мм. За умови оформлення роботи за допомогою комп’ютера використовують шрифт Times New Roman, розміри з інтервалом 1.5, до 30 рядків на сторінці, по 60–70 знаків у кожному.

Магістерська робота містить:

  1. Титульний аркуш.

  2. Зміст (структуру).

  3. Вступ.

  4. Основну частину (з 3-х розділів).

  5. Висновки.

  6. Список використаних джерел.

  7. Додатки (не є обов’язковою складовою).

Титульний аркуш оформляється відповідно до встановленого зразка (Додаток 3). На ньому проставляються підписи наукового керівника, рецензента, а також керівника магістерської програми про допущення роботи до захисту в ДЕК.

За титульним аркушем послідовно розміщують зміст, вступ, основну частину (всі розділи), висновки, список використаних джерел, додатки.

Вступ, кожен розділ, висновки і список використаних джерел потрібно починати з нової сторінки; підрозділи продовжують сторінки безпосередньо після закінчення попереднього підрозділу.

Перша сторінка кожного розділу починається заголовком, що складається з його номера та назви. Номери розділів позначаються однією арабською цифрою (1, 2, 3), а підрозділів – двома арабськими, що розділені крапкою, перша з яких відповідає номеру розділу, а друга – номеру підрозділу (1.1 – перший підрозділ першого розділу; 1.2; 2.1 і т.д.).

Заголовки основних структурних частин роботи «ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ ...», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТКИ» пишуть або друкують великими літерами симетрично до тексту. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу.

Усі заголовки формулюються лаконічно. Вони повинні розкривати зміст відповідної структурної частини роботи. У заголовках не можна робити переноси слів. Відстань між заголовком і текстом має дорівнювати 2–3 інтервали. В кінці заголовків крапок не ставлять.

Посилання на джерела можуть подаватися в один із таких способів за вибором автора магістерської дипломної роботи:

1) у вигляді виносок, що наводяться у кінці сторінки під текстом, нумеруються в межах однієї сторінки, позначаються індексом (1, 2, 3...), який проставляється безпосередньо за текстом, на який подається виноска.

Наприклад: «деякі автори вважають, що ... викладається зміст думки. Внизу сторінки, під текстом, вказується джерело: 1. Див.: Иоффе О.С. Обязательственное право. М., 1975. – С. 125–128;

Щербина В.С. Господарське право України. – К., 1999. – С. З5–37;

2) у вигляді посилань на поданий у кінці роботи список використаних джерел; у квадратних дужках вказується номер джерела за списком і номери сторінок в ньому, на яких викладено відповідні дані (думки тощо); дужки проставляються безпосередньо за текстом, якого стосується посилання. Наприклад: «деякі автори вважають, що ... викладається зміст думки [16, с. 125–128; 43, с. 35–37]»; числа «16» та «43» – в даному прикладі – це номери, під якими розміщені зазначені роботи у списку використаних джерел.

Список використаних джерел вміщує перелік нормативно-правових актів, правозастосовчої практики та літературних наукових джерел, що були використані при підготовці та написанні роботи.

Список використаних джерел формується у такій послідовності: