Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод рекомендації магістрам.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
247.81 Кб
Скачать

Вибір і затвердження теми магістерської роботи

_______________________________________________________________

Тематика магістерських робіт розробляється кафедрами й Інститутом підготовки кадрів відповідно до встановлених вимог кваліфікаційної характеристики програми «Магістр права» з урахуванням актуальних проблем діяльності прокуратури в умовах формування в Україні правової держави та громадянського суспільства. Вона повинна відповідати сучасному стану розвитку органів прокуратури, юридичної науки, правозастосовчої практики, мати теоретичне й прикладне значення.

Перелік тем магістерських (кваліфікаційних) робіт схвалюється методичною радою Академії прокуратури України і затверджується наказом ректора Академії.

Ознайомлення студентів із тематикою кваліфікаційних робіт здійснюється кафедрами – перед початком переддипломної практики.

Тема магістерської роботи обирається кожним студентом індивідуально за його власним вибором з відповідним обґрунтуванням. З цією метою подається письмова заява на ім’я ректора Академії прокуратури України (Додаток 1). Студент вибирає тему з переліку, схваленого наказом ректора Академії, або ж обирає її самостійно, обґрунтувавши доцільність свого вибору у заяві. Вибір індивідуальної теми узгоджується з завідувачем відповідної кафедри та директором Інституту.

Усі подальші зміни, за потреби, мають бути аргументовані письмово (заява магістранта), погоджені з науковим керівником і підтримані відповідним клопотанням директора Інституту. Зміна теми оформляється відповідним наказом ректора Академії, перед студентом ставляться конкретні завдання з підготовки магістерської роботи за новою тематикою, а також визначаються терміни їх виконання.

Науковий керівник магістерської роботи призначається кафедрою для кожного студента індивідуально та закріплюється наказом ректора Академії разом із затвердженням тем дипломних робіт з попереднім погодженням їх з директором Інституту підготовки кадрів.

Після затвердження теми у встановлений термін згідно з Регламентом виконання магістерських робіт (Додаток 2) студент разом із науковим керівником складає індивідуальне завдання на магістерську (кваліфікаційну) роботу і один примірник здає на відповідну кафедру (Додаток 3).

Науковий керівник допомагає студентові у складанні плану магістерської роботи, індивідуального завдання на її виконання, підборі матеріалів, надає різноманітні консультації щодо її змісту та оформлення, контролює регламент її підготовки, науковий рівень, дає попередню оцінку роботи та рекомендації щодо її вдосконалення, готує відзив про роботу відповідно до критеріїв оцінювання та загальний висновок щодо можливості її допущення до захисту. Крім того, в обов’язки наукового керівника входить:

  • надання допомоги студенту у визначенні концепції магістерської роботи;

  • своєчасне погодження індивідуального завдання на виконання магістерської роботи для кожного студента;

  • участь у складанні графіка поетапного виконання роботи і систематична перевірка його виконання студентом;

  • надання систематичних консультацій з питань порядку і послідовності виконання магістерської роботи, визначення змісту й обсягу відповідних частин роботи;

  • надання допомоги студентові у визначенні переліку питань і практичних матеріалів, які належить вивчити й зібрати під час переддипломної практики, а також у підборі нормативно-правових і наукових джерел, інших матеріалів, які доцільно використовувати при виконанні магістерської роботи;

  • надання консультацій щодо змісту роботи;

  • перевірка проміжних етапів виконання магістрантом окремих розділів і всієї роботи та надання допомоги в її науковому редагуванні;

  • перевірка завершеної праці та вирішення питання про допуск її до розгляду в комісії з попереднього захисту магістерських робіт;

  • складання відзиву на роботу магістранта після проходження ним попереднього захисту;

  • перевірка відповідності рукопису й електронної версії магістерської роботи під час здачі її на кафедру.