Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство освіти і науки України.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
180.74 Кб
Скачать

33

Міністерство освіти і науки України

Чернігівський державний інститут економіки і управління

Кафедра менеджменту

Звіт

Про проходження виробничої практики

Виконав :

студент V курсу

групи МТІ – 071

Головко О.А.

Перевірив:

Михайловский

Чернігів, 2011

Зміст

Вступ……………………………………………………………………….3

1. Характеристика бази практики та структури управління………..4

1.1.Організаційнаструктура..………………………………………….5

1.2.Культурно-мистецькі підзвітні підприємства…………………....6

2.Планування діяльності………………………………………………16

2.1. Обласна Програма розвитку туризму на 2007–2010 роки в Чернігівській області.…………………………………………………… 16

2.2. Аналіз реалізації програми розвитку туризму

в Чернігівській області…………………………………………………... 18

2.3.Зміни………………………………………………………………...22 3.Шляхи удосконалення розвитку туристичної галузі в Чернігівській області……………………………………………………………………..22

4. Туристичний кластер………………………………………………….30

5.Висновки та пропозиції…………………………………………………32

Вступ

Базою проходження виробничої практики є Управління культури і туризму Чернігівської обласної державної адміністрації. Знаходиться за адресою Україна, 14000 м. Чернігів вул. Коцюбинського, 70.

Замається розвитком та аналізом діяльності об’єктів туризму в області, обробляє аналізує та систематизує данні що надходять з підзвітних підприємств, розробляє та впроваджує плани та програми розвитку, розробляє маршрути, займається організацією різноманітних регіональних виставок, форумів. Також управління активно співпрацює з іншими країнами, зокрема сусідами, з питань розвитку та спільної взаємодії в галузі туризму. Активно рекламує Чернігівську область з туристичної сторони, підтримує туристичні оператори, агенти та підприємства туризму, що діють на території області.

Крім того районні відділи культури і туризму діють у кожному районі області,

вони координуються обласним управлінням і підзвітні йому. Також управління займається охороною культурних та історичних пам’яток.

Ще одним напрямком діяльності управління яким займається окремий відділ є культурний простір. Тобто підзвітними є театри, музеї, паркові комплекси, мистецькі навчальні заклади та ін.

1.Характеристика бази практики та структури управління.

Отже управління складається з двох відділів та Сектору туризму і культурної спадщини.

Фінансово – економічний відділ займається бухгалтерськими операціями, та готує і подає відповідну звітність контролюючим органам. Фінансування управління бюджетне.

Відділ культурно-просвітницьких установ контролює діяльність театрально-видовищних підприємств, музеїв, мистецьких навчальних закладів.

Сектор туризму і охорони культурної спадщини сприяє розвитку туризму, проводить наглядову роботу в цій галузі, розробляє маршрути, складає та аналізує статистичну звітність у галузі туризму. Також займається проведенням різних заходів(виставки, семінари, форуми..). Відділ відповідальний за охорону культурних та історичних пам‘яток.

При цьому відділі також діє методичний центр в якому працює декілька спеціалістів. Вони займаються інвестиціями в туризмі, підготовкою планових документів, збором інформації з підзвітних підприємств, підготовкою різноманітних заходів, аналізом стану галузі, рекламою.

Отже оргструктуру можна віднести до лінійно – функціонального типу. Начальник має декілька заступників, на чолі відділів стоять керівники. На структуру очевидно впливають напрямки діяльності управління, а також обсяги виконуваної роботи.