Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод рекомендації магістрам.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
247.81 Кб
Скачать

Академія прокуратури України

Інститут підготовки кадрів

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

З НАПИСАННЯ ТА ЗАХИСТУ

МАГІСТЕРСЬКОЇ (КВАЛІФІКАЦІЙНОЇ) РОБОТИ

за спеціальністю 8601 – «Правознавство»

кваліфікація «магістр»

КИЇВ

2006

УДК 343.16

Рекомендовано до друку навчально-методичною радою Академії прокуратури України (протокол № 12 від 1 листопада 2006 року).

Методичні рекомендації з написання та захисту магістерської (кваліфікаційної) роботи: Навчальне видання / Г. П. Середа, О. М. Толочко, Є. В. Невмержицький. – К.: ІПК Академії прокуратури України, 2006 – 24 с.

Рецензент

П. В. Діхтієвський – доктор юридичних наук, професор, завідуючий кафедрою теорії держави і права.

©Академія прокуратури України, 2006

ЗМІСТ

Вступ………………………………………………………...………………4

Вибір і затвердження теми магістерської роботи………..….….………....5

Вимоги до магістерської (кваліфікаційної) роботи……………....…….…7

Оформлення магістерської роботи……………………………… ..………11

Підготовка до захисту магістерської роботи…………… ……..…………14

Захист магістерської (кваліфікаційної) роботи в ДЕК… .……..………....16

Критерії оцінювання магістерської роботи…………… ………..………...18

Додатки № 1–5……………………………………… …………..………....20

ВСТУП

Рекомендації щодо підготовки до написання та захисту магістерської (кваліфікаційної) роботи розроблені відповідно до Закону України «Про вищу освіту», «Положення про державний вищий заклад освіти», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 вересня 1996 року № 1074, Положення про організацію навчального процесу в Академії прокуратури України та навчального плану Інституту підготовки кадрів і спрямовані на забезпечення всебічної підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» за спеціальністю «Правознавство» в Академії прокуратури України.

Магістерська (кваліфікаційна) робота є самостійним науковим дослідженням студента, що виконується ним на завершальному етапі навчання в Академії, її виконання є необхідною складовою навчального процесу. На цій стадії навчання майбутній фахівець готує наукову працю на основі теоретичного осмислення певних державно-правових явищ, всебічного дослідження конкретної правової проблеми. Студент демонструє в роботі загальний рівень фахової підготовки, здатність до виконання індивідуальних завдань на творчому рівні та до здійснення науково-дослідної роботи.

Така робота засвідчує рівень теоретичних знань і практичних навичок студента, його готовність до самостійної професійної діяльності і є кваліфікаційною роботою, на підставі якої Державна екзаменаційна комісія приймає рішення про присвоєння кваліфікації та видачу диплома магістра. Магістерську роботу виконують студенти, які успішно виконали навчальний план зі всіх попередніх видів навчання.

Метою магістерської (кваліфікаційної) роботи є закріплення студентом навичок самостійного наукового дослідження, поглиблення та систематизація фахових теоретичних і практичних знань; отримання науково-обґрунтованих результатів, які у своїй сукупності дають підстави для постановки наукової проблеми за темою дослідження; набуття майбутнім працівником прокуратури досвіду щодо прийняття оптимальних рішень за допомогою застосування інформаційних технологій; формування пропозицій і висновків, які мали б практичне застосування.

У процесі роботи над темою студент відповідно до кваліфікаційних вимог повинен:

  • навчитися відбирати, систематизувати й обробляти правову інформацію відповідно до мети дослідження; поглиблено аналізувати конкретні проблеми правового регулювання діяльності прокуратури;

  • оволодіти конкретними загальними та спеціальними науковими методами пізнання при вирішенні актуальних проблем, що є об’єктом та предметом дослідження з обраної теми;

  • вміти формулювати наукові висновки, узагальнення, пропозиції та рекомендації щодо обраної теми дослідження.

Результатом магістерського дослідження має бути наукова новизна, самостійність, дослідний характер, актуальність.