Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
reg_ekonom.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
474.11 Кб
Скачать

56.Залізничний транспорт України: значення, структура, сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку.

В Україні значно розвинений за­лізничний транспорт, нанього  припадає основна частина вантажообротуі  перевезень пасажирів. За­лізничний трансорт Укр  має 6 залізниць, об’єднаних департаментом “Укразалізниця”, у тому числі 900 лі­нійних  підпр-в для перевезення на магістралі за­вдовжки 22,8 тис.км, з них  електрифіковано 8,3 тис км. Залізниці не спроможні повністю задовольнитипотреби в пасажирських перевезеннях через  відсут­ність поставок нових пасажирських вагонів, які ім­портувалися б з  ближнього та далекого зарубіжжя. Найгустіша мережа  залізничних магістралей х-на для Донбасу, Придніпров’я, Правобережного  Лісостепу та західних територій України. Залізничний транспорт України посідає  2 місце середінших видів транспорту за  вантажообігом. Нині на нього припадає близько 40,5% всього вантажообороту  країни. Найбільші обсяги перевезень вантажів х-ні для Донецької,  Дніпропетровської і Луганської обл., найменші – для Чернігівської, Чернівецької  та Тернопільської обл.. Залізничні магістралі різного напряму, перетинаючись,  утворюють залізничні вузли. Найбільшими серед них в Україні є Харків, Київ,  Дніпропетровськ, Львів, Ковель, Кривий Ріг.  Для  забезпечення неперервних вантажних та пасажирських перевезень необхідно  збудувати швидкісні залізничні лінії; ровантажити переванта­жені ділянки й  лінії , збільшити середню масу поїздів за рахунок підвищення статичного  навантаження, реконструювати великі станції, мости, тунелі.

57.Трубопровідний транспорт України: значення, сучасний стан, особливості розміщення, проблеми та перспективи розвитку, основні нафто- і газопроводи.

Трубопровідний транспорт є найекономічним засо­бом  транспортування рідкого палива, пального і технологічного газу, різних хім.  продуктів. В Укр виник у 20-ті рр. в Прикарпатті – газопровід  -Дашава-Стрий-Дрогобич.  В Україні діють нафтопроводи Долина-Дрогобич,  Битків-Надвірна, Качанівка-Охтирка, Гнідинці-При­луки-Кременчук-Херсон,  Кременчук-Черкаси, Са­мара-Лисичанськ-Кременчук-Херсон, який через під­ведено  до Одеси. Через нього надходить в Україну сибірська нафта. Через територію зах.  обл. (Волин­ської, Львівської, Закарпатської) в 1963 р. прокла­дено  європейський нафтопровід "Дружба". У 1975 р. став до ладу нафтопродуктопровід  Кременчук-Лу­бни-Київ.  Нафтопровідним транспортом нині поставляє­ться 93,6 %  усієї нафти, яку споживає Україна. Наф­топровідний транспорт України має 12  основних на­фтопроводів 2,6 тис. км завдовжки. Діаметр труб — 720 мм. Система  нафтопроводів забезпечувала до­ставку нафти в основному з Росії. Однак у  зв'язку з різким зменшенням видобутку нафти в Росії виникла потреба в закупівлі  її на світовому ринку.  До основних магістральних газопроводів слід віднести  такі, як: Уренгой—Помари — Ужгород; Острогожськ — Шебелинка; Шебелинка —  Дніпропетровськ; Кривий Ріг — Ізмаїл; Шебелинка — Полтава — Київ; Дашава —  Київ; “Союз”. В перспективі планується зростання видобутку газу в Укр ,  будівництво нових газопроводів, у тому числі і магістральне із Ірану, а також  інших країн світу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]