Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломна Шматко.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
1.82 Mб
Скачать

Розділ 2.Аналіз ефективності використання комп’ютерної техніки на підприємстві

2.1.Характеристика ТзОв „Бюро „Март” як суб’єкта господарювання

Товариство з обмеженою відповідальністю (далі „ТзОВ”) „Бюро „Март” засноване 28 червня 2002 року і діє відповідно до законодавства України, а також Статуту підприємства для задоволення товарами і послугами потреб населення і реалізації на базі отриманого прибутку соціальних і економічних інтересів засновників і членів колективу. Знаходиться по вул.Коперника, 9а в м.Рівне.

Підприємство має філію у м.Луцьк.

На даний час „Бюро „Март” займається здебільшого виготовленням різноманітної продукції візуальної реклами (поліграфічної та сувенірної продукцій, друк на пакетах, упаковці); наданням послуг з обслуговування корпоративних вечірок; комплексного рекламного обслуговування; соціологічних опитувань; оформлення вітрин; влаштування промоушн-акцій; реклами в транспорті, на банерах, бігбордах, значках, конвертах, постерах, на фарфорі; світлової реклами; розповсюдження рекламної продукції; розробки оригінал-макетів логотипів, торгових марок тощо; складання бізнес-планів; проведення маркетингових досліджень.

Товариство — юридична особа, має відокремлене майно, самостійний баланс, рахунки в установах банків, печатку із своїм найменуванням та ідентифікаційним кодом, штампи, фірмовий знак, бланки організаційно-розпорядчої документації, необхідні для організації своєї роботи.

Товариство власник:

- майна, переданого йому у власність засновниками і учасниками як внески;

- продукції, виробленої в результаті господарської діяльності;

- доходів, одержаних від господарської діяльності;

- іншого майна, набутого на підставах, не заборонених законом.

Відділ маркетингу і досліджень

Рис. 2.1. Організаційна структура ТзОВ „Бюро „Март”

Джерелами формування майна товариства:

- грошові та матеріальні внески учасників;

- доходи від цінних паперів;

- кредити банків та інших кредиторів;

- капітальні вклади і дотації з бюджетів;

- надходження від роздержавлення і приватизації власності;

- придбання майна інших підприємств, організацій;

- безоплатні або благодійні внески, пожертвування організацій, підприємств і громадян;

- інші джерела, незаборонені законодавчими актами України.

ТзОВ „Бюро „Март” розробляє символіку підприємства, наносить її на транспортні засоби, рекламну продукцію. Самостійно встановлює ціни і тарифи на всі види продукції та послуг, застосовує договірні ціни, за вийнятком тих, що регулюються державою, та рішеннями Засновника або Уповноваженого органу.

Для забезпечення діяльності ТзОВ „Бюро „Март” за рахунок внесків учасників створений статутний фонд.

Вкладами учасників товариства можуть бути будинки, споруди, обладнання та інші матеріальні цінності, цінні папери, права користування землею, водою та іншими природними ресурсами, а також інші майнові права (в тому числі майнові права на об’єкти інтелектуальної власності), кошти, в тому числі в іноземній валюті.

Вищим органом товариства є збори учасників або їх представників. Представники учасників можуть бути постійними або призначеними на певний строк. Учасник має право в будь-який час замінити свого представника у зборах учасників.

Управління ТзОВ „Бюро „Март” здійснюється директором.

Він вирішує всі питання діяльності товариства, за вийнятком тих, що входять до виключної компетенції зборів учасників.

Функції директора товариства:

- забезпечує рентабельність і перспективний розвиток товариства, організовує виконання рішень зборів;

- приймає на роботу і проводить звільнення працівників;

- відкриває розрахункові, поточні, валютні рахунки в банківських установах;

- розпоряджається майном товариства, включаючи грошові кошти, в межах наданих йому повноважень;

- представляє товариство у відносинах з організаціями, підприємствами, установами, державними органами, закордонними партнерами;

- має право без доручення виконувати дії від імені товариства (підписує контракти, договори);

- не може бути одночасно головою зборів учасників товариства;

- виконує інші функції і несе відповідальність за діяльність товариства, передбачену контрактом на управління товариством.

Директор підзвітний зборам учасників ТзОВ „Бюро „Март” та забезпечує виконання їх рішень. Контроль за діяльністю директора товариства проводиться ревізійною комісією за дорученням зборів у кількості трьох осіб, що утворюється зборами учасників товариства з числа учасників та довірених осіб. Ревізійна комісія складає висновок по річних звітах і балансах. Без висновку ревізійної комісії збори учасників товариства не мають права затверджувати баланс.

Відносини ТзОВ „Бюро „Март” з іншими підприємствами, організаціями і громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюється на основі договорів. Товариство вільне у виборі предмета договору, визначенні зобов’язань, будь-яких інших умов господарських взаємовідносин, що не суперечать законодавству України.

Джерелом формування фінансових ресурсів товариства є прибуток, амортизаційні відрахування та кошти, одержані іншим, не забороненим законодавством, шляхом. Товариство користується банківським кредитом на комерційній договірній основі.

ТзОВ „Бюро „Март” самостійно здійснює свою господарську діяльність на принципах господарського розрахунку, несе відповідальність за наслідки цієї діяльності перед Засновниками, за виконанням взятих на себе зобов’язань перед трудовим колективом і партнерами за укладеними договорами, перед бюджетом і банками відповідно до чинного законодавства. Підприємство самостійно планує свою діяльність, визначає перспективи розвитку, виходячи з попиту на продукцію, роботи, послуги та необхідністю забезпечення виробничого, соціального розвитку. Відносини підприємства з іншими підприємствами, установами, організаціями і громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюються відповідно до чинного законодавства та на основі договорів.