Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпоры(Ек).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
214.02 Кб
Скачать

22. Cтворення гіперпосилань на документи та файли.

Гіперпосилання встановлюють звязок між б-я елементом поточного документу HTML й іншої веб-сторінки або незалежним обєктом – файлом чи зображенням. В якості гіперпосилання можуть виступати не тільки частина тексту, але і графічний елемент. Реалізувати просте гіперпосилання на іншу веб-сторінку можна шляхом використання у html-документі тега <A>, синтаксис запису якого в загальному вигляді виглядає так:

<A HREF=”URL” TARGET=”параметр” TITLE= ”альтер-нативний текст”> текст гіперпосилання</А>

HREF вказує на адресу сторінки, із якої планується встановити гіперпосилання. Якщо шуканий документ розміщується в одній директорії із поточним, в якості параметру HREF достатньо записати його назву. TARGET містить директиви, які описують правила відкриття не іншого документу в браузері, ці директиви виділяються в коді символом підкреслення. TITLE призначений для створення альтенрнативного тексту – випливаючої підказки, яка появляється в невеликому трикутничку, якщо користувач затримає курсор мишки над гіперпосиланням на декілька секунд. Процес створення посилання на розділ можна умовно розділити на два етапи. Перший полягає у підготовці так званої “закладки” – спец мітки з унікальним у межах даного документу іменем, який присвоюються “закладці” завдяки атрибуту NAME: <A NAME = ”імя_закладки”> ключеве слово чи заголовок розділу </A>. Наступний етап – створення самого посилання: <A HREF=”# імя_закладки”>текст посилання</A>

23.Поняття електронної таблиці .

Термін “електронна таблиця” використовується для означення простої в використанні комп’ютерної програми, що призначена для обробки даних. Обробка даних вкл в себе: проведення різних обчислень з використанням потужного апарату функцій і формул, дослідження впливу різних факторів на дані, розв’язання задач оптимізації, отримання вибіркових даних, що задовольняють певні критерії, побудова графіків і діаграм, статистичний аналіз даних .

24. Основні елементи ет

У програмі Excel ЕТ називається робочим аркушем або просто аркушем. Один файл Excel становить сукупність робочих аркушів, які називають робочою книгою. Новій роб книзі автоматично присвоюють імя “Книга 1”, яке зявляється у верхній частині екрана і зберігається до присвоєння другого імені. Нова роб книга складається із 16 роб аркушів – “Лист 1”, “Лист 2”…Всі аркуши спочатку однакові і мають 256 стовпчиків і 16384 рядки. Стовпці позначені буквами англійського алфавіту і їх комбінаціями АА, АВ і т.д. до ІV. Рядки номеруються цифрами 1,2,3… На пересіченні кожного стовпчика і кожного рядка розміщується комірка у вигляді прямокутника. Адреса комірки визначається певними іменами стовпчика і рядка – А5, В9. Якщо в комірку помістити курсор миші і клацнути на ній, то вона є активною і виділяється жирною рамкою. Координати акт комірки відображаються в полі імені, розташованому зліва над іменами стовпчиків. Сукупність виділених комірок – діапазон. Посилання на діапазон завжди складаються із адреси першої і останньої комірок, які розділені двокрапкою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]