Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпоры(Ек).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
214.02 Кб
Скачать

16. Відвідування Web-вузлів. Пошук, копіювання та друк потрібної інформації.

Web-вузол – це спеціальним чином організована група файлів , розміщених на сервері. Кожна сторінка Web-вузла розміщується в окремому файлі. Відвідувачі переходять від сторінки джо сторінки в межах вашого вузла, клацаючи по навігаційним елементах – посиланнях і кнопках. Посилання являють собою або виділений текст або, графічні зображення. Для відвідування Web-вузла необхідно ввести його адресу, наприклад, http://www.dop.kiev.ua. Задача пошуку інформації була б практично неможливою, якби не спеціальні пошукові служби. На серверах таких служб є спеціальні програми, які збирають інф-цію в Web і повертають на свій сервер ін-цію про всі знайдені Web-сторінки. Іншими словами , пошукова служба – це автоматизована система збору, зберігання та сортування ін-ції про різні Web-ресурси Internet. Користувач може знайти потрібну інф-цію шляхом створення пошукового запиту, що складається із переліку слів, які мають бути на Web-сторінці, та логічних операторів, які надають запитові більшу еластичність. Результатом успішного пошуку буде перелік Web-сторінок, які відповідають даному запиту. До найбільш популярних пошукових серверів належать: AltaVista Search (www.altavista.com), Yahho! (www.yahho.com), Rambler (www.rambler.ru), Aport (www.aport.ru), META (www.meta-ukraine.com) та ElVisti (www.elvisti.net). Для друку необхідної інформації потрібно її виділити і натиснути Печать на панелі інструментів. Для копіювання – виділити, потім Копировать і вставити в потрібному місці.

17. Система електронної пошти. Ведення електронної кореспонденції.

Електронна пошта – спосіб передачі повідомлень між окремими компами. У більшій частині локальної мережі встановлена система електронної пошти, яка дозволяє окремим підрозділам або співробітникам спілкуватися між собою за допомогою компів. Електронна пошта – найпопулярніша послуга, яку надає Інтернет. Кожна підключена до Інтернет система надає ті чи інші поштові послуги. Відміною електронної пошти від шляху, який веде до поштамту, є швидкість доставки кореспонденції. Віддаленість адресата не відіграє ніякої ролі з точки зору не тільки швидкості доставки, а й вартості. Щоб обмінюватися кореспонденцією вам потрібна спеціальна програма MAILER. До її основних функцій відносять: підготовка тексту , читання та зберігання кореспонденції, знищення кореспонденції, введення адреси, коментування та пересилка отриманої кореспонд., функція імпорту для інших файлів. Стандарт МІМЕ – багатоцільове розширення електронної пошти для Інтернет був розроблений для того, щоб забезпечити в Інтернет передачу даних у двійковій системі. Існує кілька засобів відправлення пошти: робота з поштою Eudora i Netscape.

18. Програма Outlook Express

В Outlook Express раелізовані практично всі функції, які мають бути в програмі, що призначена для повноцінної роботи з електронною поштою та групами новин: обробка і читання листів; розділення ділової та особистої пошти, а також пошти в організаціях із різною кількістю користувачів; ведення адресної книги; обмін безпечними повідомленнями; раціональний перегляд повідомлень; робота з групами новин; робота з веб-сторінками; економія часу, проведеного в мережі; зберігання поштових повідомлень на сервері; настройка параметрів електронної пошти. Вікно Outlook Express містить – рядок меню і панель інструментів (Создать сообщение, Доставить почту, Адреса, Найти), - вертикальна панель (Входящие, Исходящие, Отправленные, Удаленные, Черновики), - область під другим заголовком Outlook Express, в якій відображаються панель папок із назвами поштових папок і серверів груп новин. Кожна із папок може бути розкрита кліком по знаку “+”, - область перегляду, в якій відображається зміст виділеного листа. Для відправки листа необхідно натиснути на панелі інструментів кнопку Создать сообщение після того, як відкриється вікно редактора в полі Кому ввести адресу, а в полі Тема – тему листа  Отправить. Для видалення листа – Удалить сообщение.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]