Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпоры(Ек).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
214.02 Кб
Скачать

31.Створення запитів та пошук інформації за допомогою автофільтру та розширеного фільтру, функцій пошуку та баз даних.

Автофільтр. Виділяються табл/ Данные/ Фильтр/ Автофильтр. За стрілкою на полі можна обрати значення розташованих у списку, вибрати умову. Умова може складатися із однієї або кількох умов (кнопки и, или). Скасування всіх критеріїв: Данные/ Фильтр/ Отобразить все. Усі результати запитів в автофільтрі для подяльшого збереження треба скопіювати і розташувати на новому листі. Розширений автофільтр. Для цього автоф треба створити критерії. Результати роботи можна одночасно скопіювати, вказавши відповідне місце. Створення критеріїв. Критерій склад із 2 і більше колонок, розташованих вертикально. Перша верхня клітинка містить абсолютно точну копію поля, за яким буде відбуватися пошук даних. Нижня – може містити значення або умову. Створення обчисл критеріїв. 1)Пошук по екстремуму (в заголовку записується копія назви поля, а у нижній – для отриманого значення (має бути екстремальна)). 2)Знайти всі записи, де податок перевищує всі значення; у першій – порожня, у нижній – адреса клітинки з першим значенням перевіряємого поля. Такий критерій можна побудувати тільки після упорядкування таблиці. Заголовок обчисл критерію містить значення для попереднього критерію, проміжок, а потім назву поля для обчислення. Виклик розширеного фільтру. Данные/ Фильтр/ Розширенный фильтр. Вікно містить 3 зони: 1)адреса або назва для бази даних 2) адреса або поіменована назва для критерію 3) відкрив для доступу, якщо натиснути радіо кнопку “Копировать в новое место”. У зоні адрес куди копіювати 3-а зона містить 1 адресу. Вона має бути відповідно: стовпчик, із якого почин база, і перша вільна клітинка.

32.Створення зведених таблиць

Зведена таблиця містить дані, що приведені із однієї великої таблиці до одного вигляду. Для створення зведених таблиць використ Майстер. Рекомендується виділити таблицю, за якою буде побудована зведена. Данные/ Сводные таблицы. 1-вказується джерело даних, 2 – назва таблиці або адреса, де вона розташовується, 3 – створення макету майбутньої зведеної таблиці. Обовязково використов 3 зони. Праворуч розташов кнопки із назвами полів, які входять у таблицю, джерело даних. У зону даних можна розміщувати тільки кнопки з числовими знач. У зону стовпчиків, рядків – усі дані, крім числових. На 3 кроці перетяг потрібні кнопки у відповідні зони. 4 – вказується місце знаходження майб зведеної таблиці. Краще за все відтворювати на окремому аркуші.

33. Використання програм “Подбор параметра” и “Поиск решения”

Пошук визначеного результату для комірки за допомогою підбору значення іншої комірки: Сервис/ Подбор параметра/ у полі Установить в комірці введіть посилання на комірку, яка містить необхідну формулу/ введіть початковий результат в полі Значение/ в полі Изменяя значение ячейки введіть посилання на комірку, яка містить значення, яке підбирається. Сервис/ Поиск решения. Задача оптимізації полягає у визначенні оптимального варіанту з багатьох можливих. При цьому створюється економ-матем модель вирішення задачі, записується цільова функція, яка може прямувати до максимуму або конкретного значення. Визначається система обмежень, які накладаються на елементи цільової функції. Заповнюється вікно пошуку рішення/ Выполнить. Якщо рішення знайдено, треба побудувати звіт за результатами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]