Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОЕВС екзамен.docx
Скачиваний:
40
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
114.98 Кб
Скачать

49.Держаін-шй ветеринарно-санітарний контроль та нагляд за надходженням і забоєм тварин, переробкою,зберіганням, транспортуванням та реалізацією продукції тваринного походження.

метою охорони території України від занесення з території інших держав або карантинної зони збудників карантинних хвороб тварин та з метою захисту населення від хвороб, спільних для тварин і людей, обов'язковому державному ветеринарно-санітарному контролю та нагляду підлягають перевезення тварин, продукції тваринного походження, інших об'єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду. Ці вантажі супроводжуються ветеринарними документами(ветеринарними свідоцтвами, ветеринарними сертифікатами, довідками) установленого зразка, що видаються відповідними державними установами ветеринарної медицини суб'єктам господарювання, громадянами, які перебувають у зоні їх діяльності. Відповідно до чинного законодавства та цих Правил ветеринарні довідки про стан здоров'я тварин мають право видавати вповноважені спеціалісти ветеринарної медицини недержавних установ ветеринарної медицини.

50. Державний ветерипарно-санітарний контроль та нагляд на ринках.

Державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд здійснюється на всіх ринках, де організовано продаж живих тварин і продуктів тваринного походження.

Державний ветеринарно-санітарний контроль на ринках здійснюється спеціалістами державних установ ветеринарної медицини, а державний ветеринарно-санітарний нагляд — державними інспекторами ветеринарної медицини.

Торгівля тваринами дозволяється тільки у призначених для цього місцях, що відповідають ветеринарно-санітарним заходам.

Заборонено обіг тварин та неїстівних продуктів тваринного походження, щодо яких відсутні необхідні ветеринарні документи.

Якщо державний інспектор ветеринарної медицини встановлює, що торгівля на ринках здійснюється з порушенням ветеринарно-санітарних заходів, у тому числі в не призначених для цього місцях, він видає припис заборонити обіг цих тварин або неїстівних продуктів тваринного походження до усунення виявлених порушень та накладає штраф.

51.Державний ветерипарно-санітарний контроль на державному кордоні та транспорті.

Державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд на держав­ному кордоні та транспорті здійснюються регіональними службами дер­жавного ветеринарно-санітарного контролю на державному кордоні та Транспорті, їх структурними підрозділами. Регіональні служби державно­го ветеринарно-санітарного контролю на кордоні та транспорті були створені в нашій країні у відповідності з Законом України "Про ветерина­рну медицину". Територія України розділена на 6 регіонів, у відповіднос­ті з шістьма залізницями країни.

В складі регіональних служб на кордоні та транспорті Міністерством агрополітики України на автошляхах, залізницях, в морських, річкових і повітряних портах та при міжнародних поштамтах створені прикордонні і транспортні пункти державного ветеринарного контролю та нагляду.

Державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд на державному кордоні України та транспорті здійснюється регіональними службами державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні України та транспорті, їх структурними підрозділами (пунктами).

Державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд на державному кордоні України та транспорті є обов’язковим у разі експорту, імпорту і транзитного перевезення об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду всіма видами транспорту.

Державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд на державному кордоні України та транспорті здійснюють державні інспектори ветеринарної медицини з оформленням відповідних документів. Робочі місця зазначених осіб облаштовуються на прикордонних інспекційних постах.

Державний ветеринарно-санітарний нагляд на державному кордоні України та транспорті здійснюють Головний державний інспектор ветеринарної медицини України, його заступники, державні інспектори ветеринарної медицини Департаменту, головні державні інспектори ветеринарної медицини, їх заступники, державні інспектори ветеринарної медицини регіональних служб.

Положення про регіональну службу державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні України та транспорті затверджується Кабінетом Міністрів України.