Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zagalna_chastina.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
362.5 Кб
Скачать
  1. Визначити поняття “кримінальна відповідальність”.

КВ можна визначити як форму реалізації охороних кримінально-правових відносин,пов”язаних із вчиненням злочину,яка завжди полягає в державному осуді злочинця,що здійснюється судом в обвинувальному вироку,і,як правило,втілюється в застосуванні до нього конкретних заходів крим-правового впливу.

  1. Поняття кримінального закону, та в яких видах законодавчих актів він існує.

Це виданий ВРУ прав акт, що вміщує юр норми,які встановл принципи та заг правила кримін відповід-ті, що визн,які сусп небезпечні діяння є злочинними і які покарання необхідно застосовувати до осіб,винних у їх скоєні.За своїм зміс-том КЗ-ни бувають 2 видів.Перші виз-начають завдання Кзаконо-ва,підстави крим.від-ті,чинність закону у часі,а та-кож інші положення і інститути крим. відпо-ті та покарення.Це норми Заг.Ч. КП.Інші норми-заборони.Вони визна-чають,які діяння є сус.небезпечними, тобто злочинами,і які заходи крим.по-карання треба застосувати до осіб,що їх вчинили.Це норми ОЧКП.Для кримін законів характерні такі риси:1)крим зак – єдине джерело кримін права;2)тільки кримін закони встановл злочинність і караність;3)до осіб,які порушили зако-ни, застосовують специфічні міри держ примусу-крим покарання;4) міри крим. покарання , всановленя у крим законах, признач тільки судом з метою виправ-лення і перевиховання винних; 5)засто-сування кримін закону тягне спец нас-лідки щодо осіб, які відбув покарання . Завдання КРП має на меті охорону сусн ладу,.Її політ,.Екон систем , особи,.. прав та свобод громдян і всього право-порядку від злочин посягань.

  1. Загальні засади призначення покарання.

Необхідною умовою призначення покарання є скоєння особою злочину,прямо передбаченого в КЗ-ні.Лише тоді,коли в ході судового слідства повністю доведено,що підсудний винуватий в інкримінованому йому злочині,коли цьому злочинові вироком суду дана правильна кваліфікація, створюються законні підстави для призначення покарання.Призначення покарання(ПП) базується на відповідних принципах,які виражають загально правові і галузеві,спеціальні принципи КП.Виходячи з цього можна дати таке поняття загальних засад ПП:ЗЗПП-це засновані на загально правових і галузевих принципах КП закріплені законом критерії,якими повинен керуватися суд при призначенні покарання,що відповідає об”єктивним і суб”єктивним ознакам конкретного злочину. ЗЗПП в своїй сукупності включають такі критерії:а)суд призначає покарання у межах,встановлених у санкції статті ОЧцього КК,який передбачає відповідальність за скоєний злочин;суд ПП відповідно до положень ЗЧКК;суд при пп. Враховує характер і ступінь сус.небезпеки вчиненого злочину;суд при ПП враховує особу винуватого;суд ПП з урахуванням обставин справи,що пом”якшують і обтяжують відповідальність;суд ПП керуючись правосвідомістю.Окрім цього суд при ПП,крім зазначених критеріїв,керується загальними і галузевими принципами КП.

  1. Загальна характеристика господарських злочинів (показати через юридичний склад цих злочинів).

  1. Визначити поняття “необхідна оборона”.

НО визнаються дії вчинені з метою захисту охоронюваних законом прав та інтересів особи,яка захищається,або ін особи,а також суспільних інтересів та інтересів Д-ви від сус.небезпечного посягання шляхом заподіяння тому,хто посягає,шкоди,необхідної і достатньої в даній обстановці для негайного відвернення чи припинення посягання,якщо при цьому не було допущено перевищення меж НО.(ст36 КК)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]