Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zagalna_chastina.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
362.5 Кб
Скачать
  1. Розкрити юридичний склад злочину “Порушення авторських прав і суміжних прав” (ст. 176 кк).

Об”єктом злочину є авторське право та суміжні права.Обов”язковою ознакою злочину є потерпілий. Ним можуть бути автор-фізична особа,творчою працею якої створено твір та яка має особисті(немай-нові)і майнові права на нього,а в окремих випадках його правонаступник,а також виконавець-актор, співак,музикант,диригент або інша особа,яка виконує роль,співає,читає декламує,грає тощо,а також інші особи,які займаються такоюж творчою діяльністю.;виробник фонограм-фізична особа,яка вперше здійснила запис б-ч виконання або інших звуків на фонограмі.З об”єктивної сторони злочин передбачає суспільно небезпечні дії,їх наслідки у вигляді заподіяння матеріальної шкоди у великому розмірі(100 і більше н.м.д.г),а також причинний зв”язок між відповідними діями та їх наслідками. Формами його прояву є:1)незаконне відтворення творів науки,літ-ри,мистецтва,комп.програм і баз даних,виконань,фонограм і програм мовлення;2)незаконне розповсюдження творів науки,літ-ри,мис-тецтва,комп.програм і баз даних,виконань,фонограм і програм мовлення на аудіо- та відеокасетах, дискетах,інших носіях інформації.3)незаконне тиражування виконань,фонограм і програм мовлення на аудіо- та відеокасетах,дискетах,інших носіях інформації.4)інше використання чужих творів,комп. програм і баз даних,об”єктів суміжних прав без дозволу осіб,які мають авторське право або суміжні права.Предмет :твір,комп.програма,бази даних,публічне виконання,фонограма,програма мовлення.

До осіб,які мають авторське право або суміжні права,належать автор або виконавець у випадках,коли майновими правами володіють автор або виконавець,а також фізична особа чи ЮО,якій було передано майнові права.Злочин є закінченим з моменту настання матеріальної шкоди у великому розмірі. Суб”єкт зл. загальний.Суб”активна ст. характеризується прямим умислом.Кваліфікованими видами злочину є)вчинення його повторно;2)завдання матеріальної шкоди в особливо великому розмірі,а особливо кваліфікованими-вч. Його службовою особою з використанням службового становища щодо підлеглої особи.

  1. Визначити термін “Покарання” за кримінальним правом.

Покарання є заходом примусу,що застосовується від імені Д-ви за вироком суду до особи,визнаної винною у вчиненні злочину,і полягає в передбаченому законом обмеженні прав і свобод засудженого.

  1. Призначення більш м’якого ніж передбачено законом покарання (ст.69 кк):

Ст.69 пов”язує можливість призначення більш м”якого покарання ніж передбачено законом,з такими підствами:1)наявність декількох обставин,що пом”якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злчину2)особа винного.Щодо особи виного при призначенні більш м-кого покараня,ніж це передбачено законом,пов”Рязане з встановленням таких даних,які свідчать про його відносно невелику сус-ну небезпечність на момент призначення покарання.Ці дані можуть характеризувати винного як особистість до вчинення злочину,під час,а також після його вчиненя.Суд повинен вмотивувати своє рішення про признач.більш м”якого покарання ніж передбачено законом.Суд може за особливо тяжкий,тяжкий злчин або зл.середньої тяжкості призначити основне покарання,нижче від найнижчої межі,встановленої в санкції статті ОЧКК,або перейти до іншого,більш м”якого виду основного покарання,не зазначеного в санкції статті за цей злочин.Уцьому випадку суд не має права призначити покарання,нижче від найнижчої межі,встановленої для даного виду покарання в ЗЧКК.На тих же самих підставах суд може не призначити додаткового покарання,що передбачене в санкції ст.ОЧКК як обов”язкове.Види більш м”яких покарань,ніж передбачено законом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]