Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бакалаврат.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
143.36 Кб
Скачать

Задача 13

Склад доходів:

І. Доходи звич. д-ті: 1. Операц. доходи: 1.1. Дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг). 1.2. Інші операц. доходи (доходи від оренди, доходи від курсових різниць, отримані в процесі операц. д-ті, отримані штрафи, пені, неустойки, доходи від реалізації необ. А (крім фін. інвестицій)). 2. Фін-інвест. доходи: 2.1. Дохід від участі в капіталі (доходи, отримані п-вом від інвестицій в асоційовані, спільні або дочірні п-ва). 2.2. Інші фін. доходи (дивіденди отримані, %-ки з депозиту отримані). 2.3. Інші доходи (дохід від реалізації необ. А, доходи від курсових різниць, отримані в процесі фін-інвест. д-ті). ІІ. Надзвичайні доходи (відшкодування збитків, які виникли внаслідок надзвич. події).

Д необх. = (ЧП необх./(1 – Спп) + Пот. Витрати) * (1/(1 – Спдв))

ЧП мін. = Влас.кап. * Мін. Рівень рент-ті Влас.кап.

Пропозиції щодо зрос-ня доходів: здійснення ефективної цінової політики на споживчому ринку, розширення асортиментної структури продукції, збільшення частки товарів, які реалізуються за вільними ринковими цінами, вжиття ефективних рекламних заходів, здійснення маркетингової політики у сфері збуту товарів, розширення регіону збуту продукції, закупівлі партій товарів на сезонних розпродажах, розширення системи додаткових торговельних послуг, пов’язаних з реалізацією товарів, скорочення кількості посередників при закупівлі товарів, використання системи цінових знижок у процесі закупівлі партій товарів тощо.

Задача 14

КД необх. = (ЧП необх./(1 – Спп) + ВО) * (1/(1 – Спдв))

ЧП мін. = Влас.кап. * Мін. Рівень рент-ті Влас.кап.

Задача 15, 16

Показники рент-ті:

Рент-ть ТО = П до оп-ня або ЧП/ ТО * 100

Рент-ть ВО = П до оп-ня або ЧП/ ВО * 100

Рівень ВО = ВО /ТО * 100

Фондовіддача = ТО / ОФ

Рент-ть ОФ = ЧП або П до оп-ня / ОФ

ПП = ТО / Ч с/о

Рент-ть труд. ресурсів = ЧП або П до оп-ня / Ч с/о

Рент-ть ВК (фін. рент-ть) = ЧП/ВК * 100 = П до оп-ня *0,75/ВК *100

П до оп-ня мін. = (ВК *МРР) / (100 - Спп). Являє собою прибуток, обсяг якого після сплати податку на прибуток (ЧП) задовольняє уявлення власника про мін. рівень рент-ті на вкладений ним капітал.

П до оп-ня нормал. = (ВК * Рент-ть ВК середньогалузева) / (100 - Спп). Являє собою обсяг прибутку, отриманий на одиницю ВК виходячи з середньогалузевих умов.

К-т досягнення мін. прибутку = П до оп-ня факт. / П до оп-ня мін.

За моделлю Дюппон-Каскад рент-ть активів п-ва залежить від таких факторів як рент-ть ТО та шв-ть обороту активів (к-т оборотності активів)

Пр-к/Асер. = Пр-к/ТО (рент-ть ТО) * ТО/Асер.(к-т оборотності А)

В цій моделі можна використовувати обсяг прибутку від звич. д-ті до оподаткування або ЧП. Також модель можна використовувати для аналізу рент-ті ОА.

Факторний аналіз:

Рент-ть А = Рент-ть ТО * К-т оборотності А

∆ Рент-ті А (∆ Рент-ті ТО) = ∆ Рент-ті ТО * КО Ао

∆ Рент-ті А (∆ Рент-ті КО А ) = Рент-ть ТО1 * ∆ КО А

1.Розрах. П.Необхід.(до оподаткув)

П.необ. = ЧПнеобх./100-Сп.п.*100

Чпнеобх. = ФВР+ФСР+Фмат.заохоч.+Вип..дивід+Резерв.фонд