Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
100-150.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
270.85 Кб
Скачать

144. Платники та пільги пдв, особливості їх правового регулювання та реєстрації.

платником податку є: 1) будь-яка особа, що провадить господарську діяльність і реєструється за своїм добровільним рішенням як платник податку 2) будь-яка особа, що зареєстрована або підлягає реєстрації як платник податку; 3) будь-яка особа, що ввозить товари на митну територію України. 4) особа, що веде облік результатів діяльності за договором про спільну діяльність без утворення юридичної особи; 5) особа - управитель майна, 6) особа, що проводить операції з постачання конфіскованого майна, знахідок, скарбів, майна, визнаного безхазяйним, 7) особа, що уповноважена вносити податок з об'єктів оподаткування, що виникають внаслідок поставки послуг підприємствами залізничного транспорту з їх основної діяльності.

Отримувач послуг-здійсн нарахування та сплата податку.

Реєстрація здійсн.ється якщо загальна сума від зд операцій з постачання тов\послуг за остання 12 міс сукупно перевищує 300тис грн. Якщо особи, не зареєстровані як платники податку, ввозять товари на митну територію України в обсягах, що підлягають оподаткуванню згідно із законом, такі особи сплачують податок під час митного оформлення товарів без реєстрації як платники такого податку. Якщо особа, яка провадить оподатковувані операції ПДВ і відповідно не є платником податку у зв'язку з тим, що обсяги оподатковуваних операцій є меншими від встановленої зазначеною статтею суми та обсяги постачання товарів/послуг іншим платникам податку за останні 12 календарних місяців сукупно становлять не менше 50 відсотків загального обсягу постачання, вважає за доцільне добровільно зареєструватися як платник податку, така реєстрація здійснюється за її заявою.

Пільги: не є об’єктом оподаткування операції з постачання таких послуг: консультаційних; інженерних; юридичних (у тому числі адвокатських); бухгалтерських; аудиторських; та інших подібних послуг консультаційного характеру; з розроблення, постачання та тестування програмного забезпечення, з оброблення даних та надання консультацій з питань інформатизації, надання інформації та інших послуг у сфері інформатизації, у тому числі з використанням комп’ютерних систем, , постачання продуктів дитячого харчування та товарів дитячого асортименту для немовлят, постачання послуг із здобуття вищої, середньо, професійно-технічної та дошкільної освіти навч.закладами.

146. Платники та пільги податку на прибуток підприємств.

Податок на прибуток підприємств є класичним прямим податком.

Резиденти є: 1) суб'єкти господарювання - ЮО, які провадять господарську діяльність як на території України, так і за її межами; 2) управління залізниці, яке отримує прибуток від основної діяльності залізничного транспорту; 3) підприємства залізничного транспорту та їх структурні підрозділи, які отримують прибуток від неосновної діяльності залізничного транспорту; 4) неприбуткові установи та організації у разі отримання прибутку від неосновної діяльності та/або доходів, що підлягають оподаткуванню 5) відокремлені підрозділи платників податку. Нерезиденти:. 1)ЮО, що створені в будь-якій організаційно-правовій формі, та отримують доходи з джерелом походження з України, за винятком установ та організацій, що мають дипломатичні привілеї або імунітет згідно з міжнародними договорами України; 2)постійні представництва нерезидентів, які отримують доходи із джерелом походження з України або виконують агентські (представницькі) та інші функції стосовно таких нерезидентів чи їх засновників.Постійне представництво до початку своєї господарської діяльності стає на облік у податковому органі за своїм місцезнаходженням 4) Національний банк України здійснює розрахунки з Державним бюджетом 5. Установи кримінально-виконавчої системи та їх підприємства.

Пільги: 1) прибуток підприємств та орг, які засновані ГО інвалідів та є їх повної власністю. 2) прибуток підпр, отр від продажу на митній території Укр. продуктів дит харчування власного виробництва.3)Прибуток ЧАЕС, якщо кошти використ на фінансування робіт з підготовки до зняття ЧАЕС з експлуатації та перетв об’єкта «укриття» на еколог безпечну систему. 4)міжн.дит.центр Артек, укр.. дитцент Молода гвардія. 5) прибуток дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів недержавної форми власності, отр від надання освітніх послуг. 6)Прибуток підпр енергетичної галузі в межах витрат передбач інвестиційними програмами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]