Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
79.62 Кб
Скачать

140. Характеристика глобальної комп’ютерної мережі Internet

Internet – глобальна комп. мережа, яка охоплює увесь світ. Щомісяця розмір мережі збільш. на 7- 10%. Internet утворює неначе ядро, що забезпечує зв’язок різних інформаційних мереж, які належать різним закладам у всьому світі. Якщо раніше мережа використовувалась вийнятково як середовище передачі файлів та повідомлень електр. пошти, то сьогодні розв’язуються складніші завдання розподіленогодоступу до ресурсів. Internet стає дедалі популярнішою у діловому світі. Компаній спокушають швидкість, дешевий глобальний зв’язок, зручність для проведення спільних робіт, доступні програми, рідкісна база даних мережі Internet. В архівах вільного доступу мережі Internet можна знайти інформацію практично з усіх сфер людської діяльності, починаючи з нових наук, відкриттів до прогнозу погоди на завтра. Крім того, Internet надає унікальні можливості дешевого, надійного та конфіденційного глоб. зв’язку по всьому світу. Використання інфраструктури Internet для міжнародного зв’язку обходиться значно дешевше прямого комп. зв’язку через супутниковий канал або через телефон. Ел. пошта – найрозповсюдженіша послуга мережі Internet.

120. Типи даних у субд ms Access.

У програмі Office Access 2007 автоматично визначається тип даних для поля, що створюється в поданні таблиці. Але іноді потрібно перевизначити рішення, прийняте програмою Access. Наприклад, товари можуть мати певні коди для належної ідентифікації під час продажу. Якщо в поданні таблиці ввести в таблицю числовий код, наприклад, 1003, функція автоматичного визначення типу даних встановить для поля числовий формат даних. Але числовий формат даних потрібно використовувати лише для полів, які беруть участь в арифметичних розрахунках. Зазвичай ідентифікатори, такі як код товару, слід зберігати в полях текстового типу даних.

Якщо потрібно безпосередньо визначити тип даних і формат поля, щоб перезаписати параметри, вибрані програмою Office Access 2007, це можна зробити за допомогою команд у групі Тип даних і форматування на вкладці Режим таблиці.

Існують: 1) Текст - алфавітно-цифрові символи - икористовується для тексту або для тексту й чисел, які не використовуються в обчисленнях (наприклад ідентифікатор товару).

2)Число - числові значення (цілі або дробові) - використовується для збереження чисел, призначених для обчислень, за винятком грошових значень (для грошових значень використовується тип даних «Грошова одиниця»).

3) Дата й час - значення дати й часу - використовується для збереження значень дати й часу. Зверніть увагу на те, що кожне збережене значення включає компонент дати і компонент часу.

4) Грошова одиниця - грошові значення - використовується для збереження грошових (валютних) значень.

5) Автонумерація - унікальне числове значення, яке у програмі Office Access 2007 автоматично вставляється в разі додавання запису - використовується для створення унікальних значень, які можуть застосовуватись в якості первинного ключа. Зверніть увагу, що поля з типом даних «Автонумерація» можуть послідовно збільшуватися на задане значення або значення вибираються довільно. Та багато інших.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]