Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
100-150.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
270.85 Кб
Скачать

135. Об’єкт та база оподаткування екологічного податку.

Екологічний податок - загальнодержавний обов'язковий платіж, що справляється з фактичних обсягів викидів у атмосферне повітря, скидів у водні об'єкти забруднюючих речовин, розміщення відходів, фактичного обсягу радіоактивних відходів, що тимчасово зберігаються їх виробниками, фактичного обсягу утворених радіоактивних відходів та з фактичного обсягу радіоактивних відходів, накопичених до 1 квітня 2009 року;

Об'єктом та базою оподаткування є:.1)обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами; 2)обсяги та види забруднюючих речовин, які скидаються безпосередньо у водні об'єкти; 3)обсяги та види відходів, що розміщуються у спеціально відведених для цього місцях чи на об'єктах протягом звітного кварталу, крім обсягів та видів окремих відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях суб'єктів господарювання, які мають ліцензію на збирання і заготівлю окремих видів відходів як вторинної; 4)обсяги та види палива, реалізованого податковими агентами; 5)обсяги та категорія радіоактивних відходів, що утворюються внаслідок діяльності суб'єктів господарювання та/або тимчасово зберігаються їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк; 6)обсяги електричної енергії, виробленої експлуатуючими організаціями ядерних установок (атомних електростанцій).

136. Обстеження (огляд) приміщень, вилучення документів та інших предметів у податкових правовідносинах, його суб’єкти, умови застосування, юридична сутність.

Дане питання регулюється ПКУ та ЗУ «Про ДПС УКраїни». Ст. 16 ПК зобов’язує платників допускати посадових осіб контролюючого органу під час проведення ними перевірок до обстеження приміщень, територій (крім житла громадян), що використовуються для одержання доходів чи пов'язані з утриманням об'єктів оподаткування, а також для проведення перевірок з питань обчислення і сплати податків та зборів. Контролюючі органи мають право вилучати у підприємств, установ та організацій документи, що свідчать про приховування об’єктів оподаткування, несплату податків, інших платежів, та вилучати у громадян — суб’єктів господарювання, які порушують порядок її здійснення, реєстраційні посвідчення або спеціальні дозволи (ліцензії, патенти тощо) з наступною передачею матеріалів про порушення органам, що видали ці документи. Але йдеться про вилучення не всіх документів, а тільки тих, що свідчать про порушення податкового законодавства. Адже ПКУ зазначає, що вилучення оригіналів первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та інших документів за винятком випадків передбачених крим-процес.закнодом забороняється . Однак печатку можуть вилучити під час виїмки або обшуку у разі порушення кримінальної справи. У таких випадках у документах зазначається номер кримінальної справи.. Суб’єкти: службовці ДПС, які здійснюють дані дії та платники податку. Якщо органи ДПС прагнуть провести певне обстеження вони мають повідомити Платника податків. Планові документальні перевірки - за 10 днів, фактична перевірка - без попередження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]