Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MVE.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
321.54 Кб
Скачать

18. Розробіть систему завдань для самостійної роботи в процесі вивчення конкретної теми з економіки.

Взагалі підготовка домашніх завдань — це певне мистецтво, і кожний викладач любить свої методичні прийоми. Треба згадати Козьму Пруткова і його відоме «Вчи менше!» Шкідливий погляд на школу як на місце напруженої тяжкої праці треба змінювати. Необхідно створювати умови для розвитку культури й характеру особистості в процесі виконання корисних, цікавих і посильних для учнів та студентів завдань. Не можна робити обсяг до­машнього завдання формою покарання. Ми впевнені в тому, що задавати завдання треба тільки таке, у максимальній необхід­ності якого ви переконані. А коли ви вже задали його, обов'яз­ково перевіряйте.

Предмет: Міжнародна економіка; Тема: Міжнародні інвестиції.

Завдання 1. Прочитати тему «Міжнародні інвестиції»;

Завдання 2. Виписати та вивчити терміни по темі.

Завдання 3. Знайти в інтернеті свіжі статистичні дані про інвестиційну діяльність в Україні.

Завдання 4. Підготувати доповідь, реферат (на вибір) по діяльності Однієї з Транснаціональних корпорацій.

Завдання 5. Підготуватися до підсумкової контрольної роботи по темі «Міжнародні інвестиції».

Метою домашніх завдань як форми організації пізнавальної діяльності учнів/студентів є розширення знань учнів/студентів, привчання їх до регулярної самостійної на­вчальної роботи, формування вмінь самоконтролю, вихо­вання самостійності, активності, почуття обов'язку та від­повідальності. Вона тісно пов'язана з уроком. Цей зв'язок полягає в тому, що пізнавальна діяльність на уроці потре­бує додаткової роботи: вправляння у застосуванні правил, розв'язанні завдань, знаходженні в підручнику відповідей на запитання вчителя та ін. Виконуючи домашнє завдан­ня, учні/студенти готуються до сприймання нового матеріалу на нас­тупному уроці. Однак це не означає, що домашню навчаль­ну роботу слід обов'язково давати на кожному уроці. До­цільність, корисність її обумовлюється процесом уроку.

19.Поясніть особливості організації контролю та оцінювання успішності студнтів за кредитно-модульною системою

Суть системи полягає в тому, що навчальний матеріал розподіляється на модулі –блоки, які є базою для рейтинговий оцінки знань. Рейтинг – це сума балів, що набирає учень виконуючи якусь самостійну працю. Рейтингова система оцінювання знань охоплює таки види контролю: тестові завдання, самостійні і контрольні роботи та інше. Рейтинг по кожному окремому модулю визначається виходячи з середнього балу по всіх видах звітності з урахуванням кількості годин, що відвідані на цей блок. Ця система дозволяє перевести оцінки з номінальної шкали до порядкової, що дозволяє зняти протиріччя між самооцінкою учня і оцінкою викладача. Дуже важливо, що система привчає до самореалізації в умовах певної свободи поведінки, до вироблення стратегії і тактики індивідуального навчання. Дидактичний аналіз блочно модульного навчання і рейтинговий системи показує, що вони базуються на діяльнісній концепції. Проте рейтинг – це оцінка, її можна ввести тільки за наявності великого обсягу навчальної роботи. Суперечливим і невирішеним є також те, що набирання балів носить дещо формальний характер. Це можна згладити надавши творчий характер змісту і системі рейтингових оцінок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]