Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Савчук Диплом.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
460.29 Кб
Скачать

Розділ 3 організація роботи з кінодокументами в хмельницькій обласній фірмі «кіновідеопрокат»

3.1. Хмельницька обласна фірма «Кіновідеопрокат» – фондоутворювач архівних документів

Обласна фірма «Кіновідеопрокат» - державне підприємство, яке має право юридичної особи та здійснює свою діяльність відповідно до законодавства України з метою одержання відповідного прибутку.

Хмельницька обласна фірма «Кіновідеопрокат» обслуговує 24 районних відділів культури та центрів кіновідеомережі, 3 кінотеатри, в тому числі 2 приватних «Мультиплекс» та «Юність».

Фірма має: виробничу базу в тому числі кінотеатр «Планета» у місті Хмельницькому та відділення кіновідеопрокату в місті Камянці -Подільському і в Шепетівці та Славуті.

Фірма має самостійний баланс та розрахункові рахунки в банку, печатку зі своїм найменуванням.

Вона вступає у взаємовідносини з юридичними і фізичними особами на договірних засадах на виробництво і реалізацію продукції, товарів і послуг, виконання робіт.

Вона здійснює:

  • облік кінофонду та допомогу у ремонті,

  • майно підприємства-містить цінності підприємства, майно, джерела фінансування,

  • управління підприємством і самоврядування трудового колективу

містить нормативну базу визначення структури управління підприємством, права власника майна підприємства, повноваження трудового колективу,

  • діяльність підприємства-містить основні показники господарської

діяльності, податки і прибутки підприємства-елементи розподілі, елементи оплати праці,

  • планування діяльності та визначення перспективи розвитку,

  • контроль за окремими сторонами діяльності підприємства та

взаємовідносини з місцевими Радами, органами державного управління.

Предметом діяльності обласної фірми «Кіновідеопрокат» є:

1.Організація роботи кіно-відеофільмів, які сприяють морально-етичному вихованню і відпочинку населення.

2.Виконання робіт пов’язаних з реконструкцією і технічним переозброєнням кіновідеомережі і прокату в області:закупка і прокат фільмів, закупка кінообладнення, рекламування кінофільмів через засоби ЗМІ, тиражування кінопродукції.

3.Кінопоказ і відеопоказ кінофільмів, облік кінофонду, забезпечує ремонт кінофільмів.

4.Допомогу кінотеатрам в розробці корисної документації на ремонтно-будівельні роботи.

Майно підприємства складається з основних фондів та оборотніх, а також цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі підприємства.

Хмельницька обласна фірма «Кіновідеопрокат» - «колиска» кінематографії Хмельницької області. Для кінопоказу та відеопоказу кінофільмів фірма викупляє у відомих дистриб’юторів кіноплівки чи записи фільмів на дисках. Безліч дистриб’юторів пропонують необмежену кількість фільмів, а редактор по кіновідеопоказу відповідно відбирає потрібні фільми. Керується – Генеральною угодою, як підписується раз на рік, Додатками та планами релізів – Додаток Н, М.

Завдяки їй протягом 2011 та початку 2012 року в області діяло 249 кіноустановок в області. За 12 місяців того року та 4 місяця 2012 обслужено 800.0 тис. кіноглядачів у тому числі 500.8 тис. дітей .

Для забезпечення виконання “Програми поліпшення кінообслуговування населення Хмельницької області на 2008 – 2012 роки” фірмою “Кіновідеопрокат” за 9 місяців поточного року здійснено 1726 програмовидач кінофільмів виробництва українських кіностудій та кращих зарубіжних фільмів.

Проведено заходи присвячених знаменитим подіям держави, області, використання кінофільмів у виховній учбово-пізнавальній роботі серед дітей та учнів загальноосвітніх шкіл.

Отже, можна сказати, що фірма самостійно планує свою діяльність і визначає перспективи розвитку виходячи з попиту на продукцію, роботи, послуги та необхідності забезпечення його виробничого та соціального розвитку, підвищення доходів.