Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Access.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
65.96 Кб
Скачать

29.Групові запити в Access.

Access підтримує також групові (підсумкові) операції. Це означає, що можна розрахувати, виходячи з набору даних, деякі статистичні та інші характеристики, такі як сума, дисперсія, математичне сподівання та інші. У запитах цим користуються не дуже часто, але користуються. Поля з груповими обчисленнями оголошуються так само, як і звичайні обчислювані поля. Наприклад, запит

SELECT Sum (Купівлі) AS Кількість FROM Постоянние_кліенти;

Поверне нам одну-єдину запис із загальним числом покупок, зроблених всіма постійними клієнтами.

Іноді для зручності аналізу даних їх необхідно групувати. Тобто якщо у джерелі записів є записи, що повторюються з яких-небудь критеріями, часом краще привести їх до однієї і вивести їх кількість.

30.Запити дії.

До цих пір ви стикалися із запитами, що виконують вибірку даних і деякі обчислення. Проте запити можуть застосовуватися також для додавання, видалення і оновлення групи записів таблиці. Такі запити є могутнім інструментом перетворення даних, вони називаються запитами дії.

Запит дії дозволяє швидко вирішити поставлену задачу.

1.У вікні бази даних клацніть на кнопці Таблиці.

2.Виділите таблицю Список, дані якої потрібно відновити.

3.У палітрі кнопки Новий об'єкт (New Object) виберіть пункт Запит (Query). Відкриється вікно діалогу Новий запит (New Query), показане на мал. 17.8. Подібне вікно відкривається і при клацанні на кнопці Створити (New) вікна бази даних. Воно дозволяє вибрати найбільш зручний спосіб створення об'єкту.

4.Двічі клацніть на рядку Конструктор (Design View). Таблиця Список, виділена у вікні бази даних на кроці 2, автоматично з'явиться у вікні конструктора запитів.

5. Перетягнете в бланк запиту поле Дата, значення якого потрібно оновлювати.

Примітка

6.Назва поля, поміщена в квадратні дужки, є посиланням на значення поля. Щоб послатися на полі іншої таблиці, потрібно на початку вказати ім'я таблиці, а потім ім'я поля (обидва імена в квадратних дужках) і розділити їх знаком оклику. Наприклад [Контакти]! [Прізвище].

7.У палітрі кнопки Тип запиту (Query Type) виберіть пункт Оновлення (Update Query). Опис всіх можливих варіантів запитів, пропонованих програмою Access, приведений в таблиці. 17.2. Структура бланка запиту видозмінюється відповідно до типу запиту. У бланку вибраного варіанту запиту на оновлення з'являється поле Оновлення (Update To), в яке потрібно ввести нове значення поля. Щоб змінити місяць дати з листопада на грудень, досить додати до дати 30 днів.

8.Введіть в осередок Оновлення (Update To) формулу [Дата] +30.

Запити дії можуть виконувати широкомасштабні зміни даних, які відмінити вже неможливо. Будьте уважні. Перед запуском таких запитів корисно зробити резервну копію бази даних, щоб мати можливість повернутися до початкового стану таблиць. Значки запитів дії забезпечені знаком оклику, застережливим про їх особливу роль.

1.У вікні бази даних клацніть на кнопці Запити.

2.Двічі клацніть на значку Оновлення.

Відповідайте Та на питання про необхідність запуску запиту дії. Access проінформує вас про виявлення чотирьох записів, що задовольняють умові відбору, і попросить підтвердити необхідність їх зміни

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]