Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Access.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
65.96 Кб
Скачать

18.Типи даних у access.

Тип даних зумовлюється значеннями, які передбачається вводити до поля. СУБД Access

дозволяє встановити такі типи даних:

· Текстовий, який застосовується для збереження звичайного тексту, що містить не

більше 255 символів;

· Поле МЕМО призначене для запису великих обсягів тексту й може зберігати до

65 535 символів;

· Числовий тип даних застосовується для збереження чисел;

· Дата/час призначений для збереження календарних дат і часу;

· Грошовий зберігає дані з позначкою валюти;

· Лічильник — це спеціальний тип даних для визначення порядкової нумерації

записів;

· Логічний тип даних забезпечує збереження одного з двох значень: «так» чи «ні».

Значення можна змінити на «включено» / «вимкнено», «істина» / «хибність»;

· Поле об’єкта OLE призначене для збереження інших об’єктів — електронних

таблиць, текстових документів, графічних малюнків, звукових файлів тощо;

· Гіперпосилання призначені для створення посилань для переходу до іншого об’єкта,

сторінки, документа, форми тощо.

Вибір у списку Тип даних значення Майстер підстановок допомагає створити список

можливих значень цього поля

19.Функція format в access.

Повертає значення типу варіант (Variant) (рядок (String)), що містить вираз, форматований відповідно до вказівок, заданих у виразі форматування. Для аргумента формат доступні багато значень, які залежать від типу даних

аргумента вираз. Для отримання додаткових відомостей про припустимі вирази в аргументі «формат» зверніться до статей, наведених у таблиці нижче. У разі спроби форматувати число без визначення аргумента формат функція Format надає однакові з функцією Str можливості, проте підтримуються міжнародні стандарти. Однак додатні числа, відформатовані як рядки за допомогою функції Format, не містять пробілу на початку, призначеного для значення; у разі перетворення за допомогою функції Str пробіл на початку зберігається. Якщо потрібно відформатувати не локалізований числовий рядок, слід використовувати настроюваний числовий формат, щоб переконатися, що буде отримано потрібний результат.

20. Бази даних у access, послідовність дій по створенню бази даних.

Якщо не слід використовувати шаблон, можна створити базу даних за допомогою власних таблиць, форм, звітів та інших об’єктів бази даних. Зазвичай потрібно виконати одну або обидві наведені нижче дії:

  1. Введення, вставлення або імпортування даних до таблиці, створюваної під час створення нової бази даних, і повторне виконання процесу з новими таблицями, які створюються за допомогою команди Таблиця на вкладці Створення.

2.Імпортування даних з інших джерел і створення нових таблиць під час виконання цього процесу.

Створення пустої бази даних

1.На сторінці Початок роботи з Microsoft Office Access у розділі Нова пуста база даних виберіть пункт Пуста база даних.

2.В області Пуста база даних введіть ім’я файлу в полі Ім’я файлу. Якщо не вказати розширення файлу, застосунок Access додасть його автоматично. Щоб змінити розташування файлу, вказане за промовчанням, виберіть елемент Пошук розташування для бази даних (поруч із полем Ім’я файлу), перейдіть до нового розташування та натисніть кнопку ОК.

3.Натисніть кнопку Створити. Застосунок Access створює базу даних із пустою таблицею з іменем «Таблиця1», а потім відкриває цю таблицю в поданні таблиці. Курсор розташовано в першій пустій клітинці у стовпці Додати нове поле.

4.Щоб додати дані, введіть або вставте дані з іншого джерела, як описано в розділі Копіювання даних з іншого джерела до таблиці Access.

Найшвидший спосіб створення бази даних — це використання шаблону, який найкраще відповідає вашим потребам. Проте якщо до застосунку Access потрібно імпортувати дані з іншої програми, можливо, краще створити базу даних без використання шаблону. Шаблони мають визначену структуру даних, і припасування наявних даних

1. Якщо базу даних відкрито, натисніть кнопку Microsoft Office та виберіть пункт Закрити базу даних, щоб відобразити сторінку Початок роботи з Microsoft Office Access.

2. Кілька шаблонів відображено на сторінці Початок роботи з Microsoft Office Access, до інших можна отримати доступ, вибравши посилання на панелі Категорії шаблонів. Додаткові шаблони можна завантажити з веб-сайту Office Online. Для отримання додаткових відомостей див. наступний розділ цієї статті.

  1. Виберіть потрібний шаблон.

  1. Застосунок Access пропонує ім’я файлу бази даних у полі Ім’я файлу — за потреби його можна змінити. Щоб зберегти базу даних в папці, відмінній від папки, що відображається під полем імені файлу, натисніть кнопку , перейдіть до папки, в якій потрібно зберегти базу даних, і натисніть кнопку ОК. За потреби можна створити та зв’язати базу даних із сайтом Windows SharePoint Services 3.0.

  2. Натисніть кнопку Створити (або Завантажити для шаблону Office Online).

Застосунок Access створює або завантажує базу даних, а потім відкриває її. Відображається форма, в якій можна почати вводити дані. Якщо шаблон містить зразок даних, можна видалити кожний запис, клацнувши область виділення записів (затінене поле або панель ліворуч від запису), а потім виконавши такі дії: На вкладці Основне у групі Записи клацніть елемент Видалити.

  1. Щоб почати вводити дані, клацніть першу пусту клітинку у формі та розпочніть введення. За допомогою області переходів здійсніть пошук інших форм або звітів, які слід використати.до структури шаблону може потребувати багато часу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]