Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Access.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
65.96 Кб
Скачать

21.Поля статистичної обробки даних у формі

22.Поповнення списку полів форми.

23.Конструктор форм. Розрахункові поля у формі.

Чтобы начать создание формы, необходимо в окне базы данных выбрать таблицу или запрос, выполнить команду Вставка->Форма или выбрать Новая форма () в раскрывающемся списке кнопки Новый объект() на панели инструментов. Access откроет окно диалога Новая форма. В поле со списком, расположенном в нижней части диалога, Access выводит имя таблицы или запроса, выбранного в окне базы данных. При необходимости можно выбрать другую таблицу или запрос, раскрыв список этого поля, содержащий перечень всех таблиц и запросов в текущей базе даннях.

Выберите Конструктор в этом окне диалога и нажмите кнопку Ok. Access откроет окно формы в режиме конструктора и выведет на экран несколько инструментов конструктора форм (рис. 6.11). В нашем примере окно формы находится на заднем плане, панель элементов располагается третьей в панели инструментов, список полей – в верхней части окна, окно свойств формы – в правом нижнем углу. В новой форме будет присутствовать только область данных (с серой сеткой). Для добавления в форму областей заголовка и примечания используется команда Вид-> Заголовок/примечание формы, для добавления колонтитулов – Вид-> Колонтитулы. Увеличить или уменьшить размер любой области можно, если установить указатель мыши на краю этой области и перетащить его. Удаление сетки выполняется командой Вид-> Сетка.

24.Перехресний запит, призначення, створення.

перехресний запит – дозволяє створювати результуючі таблиці на основі розрахунків, отриманих при аналізі групи таблиць. У перехресному запиті відображаються результати статистичних розрахунків (сума, кількість записів, середні значення), які виконуються за даними з одного поля таблиці. Ці результати групуються за двома наборами даних, один з яких розміщений у лівому стовпці таблиці, в другий – у верхній стрічці.

Перехресний запит — це спеціальний тип запиту, який відображає результати в сітці, яка схожа на аркуш Microsoft Office Excel 2007 - Українська версія. Перехресні запити зводять значення та групують їх за двома наборами даних — в одному наборі дані розташовуються по вертикалі (заголовки рядків), а у другому — вгорі по горизонталі (заголовки стовпців). Наприклад, за допомогою перехресного запиту можна відобразити підсумки продажу для кожного міста за останні три роки.

25.Методи забезпечення цілісності баз даних у access.

Теж саме,що и 17 питання.

26.Конструктор таблиць у access.

У вікні бази даних в режимі конструктора таблиць замість панелі інструментів бази даних відображує панель інструментів конструктора таблиць. Для переміщення між полями використовуйте клавіші управління курсором: стрілка-управо, стрілка-вліво і так далі або клавіші Tab, Shift+Tab

Властивості поля визначають параметри поля: розмір, тип даних і так далі Властивості полий таблиці задаються в режимі конструктора таблиць. У верхній частині вікна (мал. 23.15) наводиться список полів, в якому обов'язково вказується Ім'я поля (Field Name) і Тип даних (Data Type) . Інформація, введена в поле Опис (Description) відображуватиметься в рядку стану таблиці при виборі поля. Опис не повинен перевищувати 255 символів. Цю властивість можна не задавати.

На вкладці Підстановка (Lookup) властивості поля може вибиратися Тип елементу управління (Display Control) який впливає на відображення даних при введенні. Наприклад, якщо у вас тип даних: Текстовий (Text) то ви можете відображувати його як Поле (Text Box), Список (List Box) або Поле із списком (Combo Box)

Властивості таблиці дозволяють більш повно описати таблицю, але їх можна не вводити. Аби задати властивості таблиці, відображуватимете її в режимі конструктора і натискуйте на панелі інструментів кнопку Властивості (Properties) або натискуйте клавіші Alt+Enter.

Короткий опис властивостей таблиці

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]