Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ ост. версія УРА))г.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
4.26 Mб
Скачать

Перелік контролюючих органів, що здійснюють перевірку фінансово – господарської діяльності Агрохолдингу «Мрія»

п/п

Назва контро-люючих органів

Види перевірок

Термін проведення перевірки

Періодич-ність проведення перевірки

За який період здій-снювалась перевірка

Назва, номер і дата складання документу за резу-льтатами перевірки

1

2

3

4

5

6

7

1.

Аудиторська компанія «Ernst & Young»

Зовнішній аудит

06.02.12-10.02.12

рік

За попередній рік

Аудиторський висновок

2.

Відділ внутрішнього аудиту

Внутрішній аудит

12.02.11.-24.02.11

щокварталу

За кватал

Аудиторський висновок

3.

Державна фінансова інспекція України

Ревізія

05.09.11-19.09.11

Раз в три роки

За три роки

Акт ревізії

Виходячи з наведених завдань внутрішнього аудиту можна визначній його предмет, який полягає у вивченні економічних, організаційних та інформаційних характеристик суб'єктів господарювання з метою недопущення будь-яких відхилень та підвищення ефективності господарювання.

Зовнішній аудит — незалежний аудит відносно контрольованого підприємства, що здійснюється на підставі договору з підприємством-замовником. Метою такого аудиту є перевірка законності господарських операцій, достовірності фінансової звітності, бухгалтерського балансу, а також визначення, наскільки відповідає ведення бухгалтерського обліку встановленим стандартам і процедурам.

Для аудитора, який проводить встановлений законом зовнішній аудит, досить важливо дослідити роль, яку відіграє в організації внутрішній аудит, з метою зменшення дублювання роботи. Це не залежить від того, чи охоплює внутрішній аудит фінансову систему або контролює такі сфери, як управління рухом товарно-матеріальних цінностей чи фінансовий менеджмент[27,c.32].

При належній організації внутрішній аудит сприяє підвищенню відповідальності керівників структурних підрозділів і матеріально відповідальних осіб суб'єктів господарювання за виконання ними своїх обов'язків, попередженню негативних явищ при здійсненні господарських операцій, пов'язаних із рухом майна та обов'язками економічного суб'єкта. Крім того, внутрішній аудит значною мірою є інформаційною базою для зовнішнього аудиту, котрий проводиться в окремих суб'єктах господарювання в обов'язковому порядку згідно із законодавством.

Ревізії КРУ полягають у документальній і фактичній перевірці певного комплексу або окремих питань фінансово-господарської діяльності підконтрольної установи, яка повинна забезпечувати виявлення наявних фактів порушення законодавства, встановлення винних у їх допущенні посадових і матеріально відповідальних осіб.

Ревізії КРУ бувають планові або позапланові. Тривалість планової виїзної ревізії КРУ не може перевищувати 30 робочих днів, а тривалість позапланової ревізії КРУ не повинна становити більше 15 робочих днів.

Результати ревізії КРУ викладаються в акті.

У разі наявності заперечень (зауважень) щодо змісту акта ревізії керівник та головний бухгалтер чи інші особи підписують його із застереженням, про що робиться відповідна відмітка.

Після цього, підконтрольна установа на протязі 5 робочих днів після повернення до КРУ акта ревізії повинна подати заперечення (зауваження) у письмовому вигляді. Ці заперечення КРУ зобов’язане розглянути не пізніше 15 робочих днів та надати письмовий висновок.

У разі, якщо обґрунтовані вимоги не будуть враховані, суб’єкт господарювання має право оскаржити дії працівників КРУ до суду.