Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Marunich.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
339.97 Кб
Скачать

8. Акумуляторна дільниця

8.І. Призначення

Акумуляторна дільниця призначена для технічного обслуговування, поточного ремонту акумуляторних батарей. Вона складається з відділення ремонту акумуляторних батарей, зарядного відділення, кислотної і «ладової.

8.2. Основні роботи, які виконуються на дільниці

На дільниці здійснюється перевірка технічного стану акумуляторних батарей, їх зарядка, розбирання і збирання.

Роботи з поточною ремонту акумуляторних батарей:

      • заміна, залив мастики;

      • приварювання між елементних з'єднань;

      • наварювання між елементних з'єднань;

      • наварювання вивідних штирів;

      • заміна кришок камер акумуляторів.

Крім цього, на дільниці приготовляють дистильовану воду і електроліт.

Обладнання акумуляторної дільниці забезпечує виконання робіт в об'ємі капітального ремонту на базі готових основних деталей (пластин, сепараторів, акумуляторних баків).

8.3 Короткий опис технологічного процесу

Акумуляторні батареї поступають на дільницю ремонту В чистому виді і установлюються на стелаж , де перевіряють технічних стан.

Акумуляторні батареї , яким необхідна підзарядка , направляються в зарядне відділення , а яким необхідно виконувати ремонт розряджаються в зарядному відділені і подаються на пост, де здійснюється їх повне або часткове розбирання, заливання електроліту), промивання деталей проточною водою, збирання, заливання мастики, приварювання між елементних з’єднань, наварювання вивідних штирів. Відремонтовані акумуляторні батареї направляються у зарядне відділення для заливання електроліту і зарядки. Електроліт заливають на спеціально відведеному місці в зарядному відділенні, куди відведено трубопровід від установки приготування електроліту, яка розмішена в кислотній.

9. Слюсарно-механічна дільниця

9.1. Призначення

Слюсарно-механічна дільниця призначена для виконання робіт з слюсарної і механічної обробки деталей в процесі їх виготовлення або реставрації.

9.2. Основні роботи, які виконуються на дільниці

9.2.1. Токарні роботи: обточування зовнішніх циліндричних, корпусних і фасонних поверхонь деталей (валів, осей, пальців і т.д), розточування отворів, прорізання канавок, свердління отворів, нарізання різьби, виготовлення кріпильних деталей (болтів, гвинтів, шайб, шпильок) та

інші роботи.

9.2.2. Фрезерні і стругальні роботи: фрезерування або стругання площин кронштейнів, лап, опор, фрезерування шпоночних пазів і канавок в осях, вадах, пальцях та інші роботи

9.2.3. Шліфувальні роботи : шліфування зовнішніх і внутрішніх циліндричних і конічних поверхонь, заточування і доведення ріжучого інструменту та інші роботи.

9.2.4. Слюсарні роботи: свердління, зенкування і розвертання отворів . розмітки деталей перед механічною обробкою і підгонка після механічної обробки, підготовка деталей для зварювання і обробка після зварювання, нарізання і прогонка різьби та інші роботи.

9.3. Короткий опис технологічного процесу

Деталі, які поступають на дільницю, і вимагають реставрації, повинні бути чистими. У відповідності з технічними умовами виконується дефєктування деталей і назначається спосіб відновлення під номінальні або ремонтні розміри і послідовність обробки.

Обробка деталей в процесі виготовлення або реставрації здійснюється за технологією, яка розроблена для кожної деталі.

Після закінчення обробки на слюсарно-механічній дільниці деталі направляються на інші дільниці для подальшої обробки. Готові деталі направляються на проміжний склад .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]