Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Marunich.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
339.97 Кб
Скачать

20.3. Короткий опис технологічного процесу

Виконання планового діагностування Д-1 пропонується виконувати з періодичністю ТО-1

Воно повинно виконуватись як заключна дія при ТО-1 і забезпечувати випуск на лінію технічно справного у відношенні безпеки руху автомобіля.

Перед виїздом автомобіля на лінію водію видають разом з дорожнім листом діагностичну карту. Водій піл час роботи автомобіля на лінії відмічає в діагностичній карті на які вузли і механізми необхідно звернути увагу під час діагностики.

Після повернення з лінії автомобіль направляється на загальну діагностику і в зону ТО-І. Оператор перевіряє всі вузли і механізми, які впливають на безпеку руху, а потім ті вузли і механізми, які відмічені в діагностичній карті.

Якщо за результатами Д-1 автомобіль не може виїхати на лінію і не піддасться регулюванню на посту Д-1. то його направляють в зону ПР для усунення несправностей з наступною перевіркою.

Після виконання Д-1 автомобіль направляється в зону ГО-І для виконання робіт ТО-1

20.4. Схема технологічного процесу д-1

21. Пост поглибленого діагностування д-2

21.1. Припинення

Діагностика Д-2 призначена для визначення потужності і економічних показників автомобіля, а також виявлення конкретних несправностей, їх місця, характер), причин і способів усунення. Основною мстою Д-2 є пошук несправностей, усунення яких вимагає виконання ремонтних робіт великої трудомісткості, які недоцільно суміщати з роботами ТО-2. у відповідності з вимогами раціональної технології ці несправності підлягають усуненню в зоні ПР до початку виконання ТО-2

Крім відбору трудомістких робіт в зону ПР при діагностуванні Д-2 здійснюють передбачені

технологію діагностування не трудомісткі регулювальні роботи, а також визначаються види

регулювальних і ремонтних робіт, які допускається суміщати з ТО-2, в зону ТО-2 відділом керування виробництвом допускаються автомобілі з трудомісткістю вказаних операція 20-30 чол-хв.

з їх сумарною трудомісткістю не більше 10-15% від трудомісткості ТО-2 (сукупний поточний ремонт).

21.2. Основні роботи, які виконуються на посту д-2

При плановому діагностуванні Д-2 перевіряться ефективність робочих процесів тягових показників, витрати палива, величина механічних витрат , вібрації, рівень шуму, стуки, склад відпрацьованих газів та інші показники, які визначають працездатність, довговічність і безвідмовність автомобілів. Тут же діагностується двигун і його системи, агрегати трансмісії ,ходової частини, перекидаючий механізм самоскида, електрообладнання , перевіряються установки фар, справність контрольно-вимірювальних приладів.

При Д-2 здійснюється по елементна перевірка таких елементів, які впливають на безпеку руху, як підсилювачі рульового керування, шкворневі з’єднання, карданні передачі .

Перед виконанням і в процесі діагностування Д-2 виконуються необхідні для забезпечення його якості підготовчі роботи, як перевірка і підкачка шин , установка автомобіля на стенд, під’єднання датчиків приладів, прогрів двигуна та інших агрегатів.

Періодичність планового діагностування Д-2 співпадає з періодичністю ТО- 2 автомобіля .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]