Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Marunich.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
339.97 Кб
Скачать

18.4. Схема технологічного пронесу зварювальної дільниці

19 Дільниця з ремонту і регулювання приладів паливної апаратури, системи живленя дизельного двигуна

19.1. Призначення

Дільниця з ремонту приладів паливної системи призначена для виконання діагностичних , профілактичних і ремонтних робіт з використанням комплекту спеціальних пристроїв та стенді .

19.2. Основні роботи, які виконуються на дільниці

На дільниці виконують поточний ремонт і регулювання таких приладів:

  • паливних насосів високою тиску (ПНВТ);

  • паливпопідкачуючих насосів (ППН);

  • регулятори частоти обертання колінчасті о валу;

  • автоматичних муфт випередження впорскування палива;

  • форсунок .

Для виконання контрольне-діагностичних та регулювальних робіт на дільниці широко застосовують стенді вітчизняною та зарубіжного виробництва, такі як: СТНД-2; КТ-Ч2ІМ; Мінор-8; НЦ-І08та ПІД-110, НЦ-50 .

19.3. Короткий опис технологічною процесу

Прилади паливної системи, яким необхідно виконувати ремонт і регулювання. поступають на дільницю в чистому виді і складаються на стелажах для ремонту. Очищення і мийка вузлів і деталей виконується в окремому спеціальному мийному приміщенні. Для цього використовують мийну і сушильну машини. Мийка деталей виконується в підігрівних водних розчинах :

- корпуси насосів - кальцинована сода (0,2%) і біхромат натрію (0,1%);

- стальні деталі - три натрій фосфат (1.0%), нітрат натрію (0,1%) І тріеталоміна натрію (2,0%);

- деталі І кольорових металів - емульсола (3,5%) і рідкого скла (0.15%).

Можуть рекомендуватися також підігріті розчини гасу ГС-1 і

„ Лобомід-101". Після сушки деталі і вузли піддягають дефектуванню на столі . Вибраковані деталі збирають в бункер для відходів, а яким необхідно виконувати ремонт - переносять в приміщення для розбирання, ремонту і збирання .

Придатні (справні) вузли, яким необхідна діагностика, направляють безпосередньо в приміщення для випробування.

Розбирання і збирання вузлів виконується за допомогою інструменту і спеціальних пристроїв на верстатах. При необхідності застосовують прилад для перевірки гідрощільності елементів паливної системи, прилад для перевірки форсунок, гідравлічний прес. В процесі ремонту деталі і вузли обдувають стиснутим повітрям у спеціальній камері.

Зібрані фільтри, паливнопідкачуючі насоси і ПВТ направляють в приміщення, де знаходиться випробувальний стенд. В процесі випробування можливе часткове розбирання приладів на верстаку. Під час випробування виконують регулювання приладів наливної системи.

Відремонтовані і випробувані прилади складають на стелаж.

19.4. Схема технологічного пронесу на дільниці наливної апаратури

20. Пост загальної діагностики д-1

20.1. Призначення

Діагностика Д-1 призначення для виявлення несправностей механізмів і систем, які впливають на безпеку руху автомобіля, а також з'єднань, які мають мале напрацювання на відмову або регулювання.

20.2. Роботи, які виконуються на посту

При плановому діагностуванні Д-І на НТП перевіряють справність гальмової системи, рульового керування, шин, зовнішніх приладів освітлення і сигналізації, а також установку передніх коліс по боковому відхиленню.

Діагностування Д-1 дає відповідь на питання, придатний чи не придатний автомобіль до подальшої експлуатації, Якщо за результатами Д-1 автомобіль не можливо випустити на лінію І не піддається регулюванню, то його направляють в зону ПР для усунення несправностей з подальшою перевіркою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]