Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Marunich.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
339.97 Кб
Скачать

4. Агрегатна дільниця

4.1. Призначення

Агрегатна дільниця призначена для поточного ремонту агрегатів і вузлів автомобіля. Дільниця складається з двох відділень: розбирально-мийного відділення ремонту агрегатів і вузлів.

4.2. Основні роботи , які виконується на дільниці

На дільниці виконуються розбирально-мийні, ремонтні роботи, збирання, контроль і випробування агрегатів і вузлів автомобіля: переднього і заднього моста. коробки передач, зчеплення. карданної передачі, рульового керування, вузлів гальмової системи.

Крім цього тут виконують розточування гальмових барабанів, обточування гальмових накладок і відновлення різьбових отворів у корпусних деталях.

4.3. Короткий опис технологічного пронесу

Агрегати і вузли автомобіля, які вимагають ремонту, направляються в розбирально-збиральне відділення, де здійснюється їх розбирання, мийка, і дефектування. Деталі, які придатні до подальшої експлуатації, направляються у відділення (ремонт) агрегатів і вузлів, а, які вимагають ремонту - на дільниці реставрації; непридатні деталі (браковані) складають в ящики для відходів.

На робочих місцях дільниці ремонту виконується збирання агрегатів і вузлів на базі придатних, нових і реставрованих деталей, які доставлені в розбирально-мийне відділення, а також зі складу.

Відремонтовані агрегати і вузли доставляють на пости зони поточного ремонту або на проміжний склад.

5. Дільниця ремонту двигунів

5.1. Призначення

Дільниця призначена для поточного ремонту автомобільних двигунів. Вона має : розбирально-мийні відділення, відділення ремонту двигунів і випробувальне відділення.

5.2. Основні роботи , які виконую на дільниці

На дільниці виконується розбирально-мийні, збиральні та робот по випробуванню двигуна і його вузлів .

Характерними роботами під час поточного ремонту двигунів являються заміна поршневих кілець, поршнів, вкладишів шатунних і корінних підшипників, ущільнюючих прокладок, шестерень газорозподілу, клапанів, клапанних гнізд штовхачів і їх втулок, пружин різного призначення, а також пригонка, ремонтні і контрольні роботи. Крім цього, виконується:

- розточування , шліфування і хонінгування циліндрів двигуна;

- шліфування колінчастих валів;

- шліфування клапанів і клапанних гнізд;

- відновлення різьбових отворів ;

5.3. Короткий опис технологічного процесу

Після попередньої зовнішньої мийки двигуни поступають в розбирально-мийне відділення , де здійснюють їх розбирання , мийку і дефектування деталей. Далі придатні деталі до подальшої експлуатації направляють у відділення ремонту двигунів, а які вимагають ремонту на дільниці реставрації; браковані деталі складаються в ящики для відходів .

Після збирання двигуни поступають на приробку і випробування а також на пости поточного ремонту або на проміжний склад

6. Дільниця ремонту і регулювання паливної апаратури (карбюраторних двигунів )

6.1. Призначення

Дільниця ремонту і регулювання паливної апаратури для технічного обслуговування і поточного ремонту приладів і деталей системи живлення карбюраторних двигунів, які зняті з автомобіля.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]