Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Marunich.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
339.97 Кб
Скачать

17. Столярна дільниця

17.1. Призначення

Столярна дільниця призначена для виконання ремонту І виготовлення дерев'яних частин автомобілів.

17.2. Основні робот, які виконуються на дільниці

На дільниці виконують ремонт та виготовлення платформ вантажних автомобілів, дерев'яних частин фургонів, оковки гачків, петель, а також поперечне та повздовжнє розпилення дерев'яних деталей, сушіння дерева штабелях, а частина у сушильній камері; стругання поверхонь брусків та дощок: площинне однобічне стругання під розмір по товщині; збирання та ремонт і установлення замків, петель, скло піднімачів, гачків; оковка гачків.

17.3. Короткий опис технологічною процесу

Деревину яка поступає на дільницю, попередньо сушать в штабелях. Вологість пиломатеріалів не повинна перевищувати 18%. Деревину також сушать на відкритому повітрі під навісом, а частину в сушильній камері

Механічну обробку починають і розпилювання деревини на дошки і бруски, попередньо перед розпилюванням виконують розмітку.

Заготовку стругають з чотирьох боків для того щоб отримати рівну і чисту поверхню. Потім заготовку розмічають і обробляють для надання необхідної форми та розмірів.

Після механічної обробки готові дерев'яні деталі поступають на пост збарання і ремонту платформи кузова вантажного автомобіля. Готову продукцію установлюють на автомобіль або відправляють на склад готової продукції.

17.4. Схема технологічної процесу столярної дільниці

18. Зварювальна дільниця

18.1. Призначення

Зварювальна дільниця призначена для відмовлення спрацьованих або пошкоджених деталей наплавкою шару металу, заварювання тріщин в металевих деталях кузова, кабіни, оперення.

18.2. Основні роботи, які виконуються дільниці

На дільниці виконуються роботи з очищення деталей від бруду, дефектування їх, зварювання електричною дугою , газозварювальні роботи, наплавлювання деталей, контроль після зварювання і наплавлювання .

18.3. Короткий опис технологічної о процесу

Деталі, які поступають на дільницю повинні бути чисті. На дільниці виконуються підготовка деталей до зварювання. Під час підготовки деталей здійснюється правка деталей, розмітка, намітка, різання, підготовка кромок під зварювання, холодне чи гаряче згинання.

Правку металу виконують, на верстатах або вручну. Форма підготовки кромок металу під зварювання залежить, від його товщини.

Основний метал і присадочний матеріал перед зварюванням повинні бути очищені від іржі, оливи, окалин, вологи і різного виду неметалевих забруднень.

Техніка зварювання - прийоми маніпуляції електродом або пальником, вибір режимів зварювання, пристроїв і способи їх застосування для отримання якісного шва. В залежності від форми і розмірів виробу шви можна виконувати в різних просторових положеннях. Шви бувають: нижні, вертикальні, на стелі і горизонтальні.

Перед запалюванням (збудженням) дуги необхідно установити значення зварного струму, яке залежить віл марки електрода, просторового положення виробу, типу зварного з'єднання. Довжина дути залежить від марки і діаметру електрода, просторового положення зварювання, розробки кромок для зварювання.

Після закінчення зварювання не потрібно обривати дугу, різко відводити електрод від виробу. Необхідно припинити всі переміщення електрода і повільно видовжувати дугу до обриву; розплавлений електродний метал заповнить кратер.

Деталі після зварювання контролюють, оббивають шлам і направляють на інші дільниці для подальшої обробки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]