Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Office Word 97 - 2003.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
147.46 Кб
Скачать

58)Дайте визначення та характеристику соціальним методам управління.

Під соціальними методами управління розуміють систему заходів і важелів впливу на соціально-психологічний клімат колективу і його окремих працівників. Методи соціального управління спрямовані на гармонізацію соціальних відносин у колективі, задоволення соціальних потреб працівників, розвитку особистості, соціального захисту та ін.

Соціально-психологічні методи управління посідають важливе місце в процесі управління, яке визначається роллю колективу в задоволенні потреб людини. Це конкретні способи і прийоми впливу на процеси, які відбуваються всередині нього.

Мета соціально-психологічних методів - забезпечити всезростаючі соціальні потреби людини, її всебічний гармонійний розвиток і підвищення на цій основі трудової активності та ефективної діяльності колективів.

59)Дайте характеристику технічному забезпеченні процесу управління.

Процес управління - діяльність об'єднаних у визначену систему

суб'єктів управління, спрямована на досягнення цілей фірми шляхом

реалізації певних функцій з використанням методів управління.

Процес технічного економічного управління підприємства повинен включати кілька основних етапів:

— встановлення цілей — визначення і ранжування, виокремлювання їх пріоритетів;

— підготовчий — аналіз виробничих умов, підготовка прогнозної інформації;

— варіантний вибір рішень — розробка, вибір критеріїв, оцінка ефективності можливих варіантів рішень;

— програмування робіт — узгодження вибраних рішень, їх інтеґрування в єдиний комплекс заходів у межах програми технічного розвитку;

— супроводження реалізації програми — контроль за виконанням передбачених програмою заходів, проведення необхідного коригування програми.

60) Що таке засідання,нарада. Які існують види нарад? Рекомендації щодо їх підготовки.

Засідання – форма організаційної роботи постійно діючого органу чи групи.

Нарада – форма організації спільної діяльності працівників одного чи кількох підприємств, підрозділів, груп, яких збирає керівник для обговорення конкретного питання, розробка чи ухвалення рішення.

Види нарад: інформаційні, оперативні і дискусійні.

До інформаційних відносять ті наради, на яких учасників знайомлять з певними новими даними, новими положеннями й настановами.

Диспетчерські наради мають на меті охо­пити всі три стадії процесу управління — збір інфор­мації, її переробку і прийняття рішень. Вони мають за­вершуватися повідомленням конкретних розпоряджень. Цей вид наради визнається застарілим і викликає ба­гато критичних зауважень на свою адресу. Тому вва­жається доцільним проводити такі наради з допомогою рапортів по телефону (селектору), що дає значну еко­номію часу й зусиль.

Дискусійні наради — це найдемократичніший за структурою вид нарад. На такому засіданні кожен може вільно висловити свої думки, навіть якщо вони й розходяться з думкою більшості чи з думкою керівни­цтва. Така нарада підвищує у працівників почуття від­повідальності, розвиває почуття згуртованості, солідар­ності, активізує їх.