Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Щоденник-звіт_Прогрес.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
351.23 Кб
Скачать

3.2. Звітно-облікова та технічна документація, яка використовується на дільниці.

Змінне завдання - основний документ, який містить відомості про роботу (завдання) робітника на зміну.

У документі вказують номер завдання, прізвище, ім'я, по батькові робітника, його табельний номер, позначення деталей, які необхідно виготовити, кількість виготовлених деталей та прийнятих ВТК, технічні норми виконуваної роботи (розцінка нормо-години).

Змінне завдання оформляється планово-диспетчерською службою дільниці (цеху) і видасться робітнику перед початком роботи.

Вимога - документ на основі якого проводиться переміщення заготовок, деталей, складальних одиниць, виробів, інших матеріальних цінностей між цехами (тобто здавання на склад готової продукції, складальних одиниць, отримання заготовок, матеріалів, інструментів, пристроїв).

Пред'явка (форма №0027) - документ, який оформляється при здаванні дільницею (цехом) деталей, у яких були ліквідовані недоліки виявлені ВТК при попередніх пред'явленнях.

Карта здавання деталей - документ, який оформляється при здаванні виготовлених деталей на склад. Містить візи ВТК і комірника.

4. Роботи в якості дублера технолога цеху.

4.1. Права та обов'язки технолога цеху.

Обов'язки технолога:

1). Якісно та своєчасно впроваджувати нові технологічні процеси та засоби технологічного оснащення.

2). 3дійснювати контроль за строками виготовлення оснастки інструментальною службою та сповіщати заступника начальника СКТВ у разі зриву строків її виготовлення та ремонту.

  1. Здійснювати контроль за дотриманням технологічної дисципліни в цеху то приймати відповідні заходи по усуненню порушень.

  2. Здійснювати підготовку виробництва з забезпеченням необхідним інструментом, пристосуванням та іншою оснасткою.

  3. Своєчасно оформляти заявки інструментальній службі на виготовлення та ремонт необхідних засобів технологічного оснащення.

  4. Спільно з керівництвом технологічної служби цеху і відповідними службами СКВТ використовувати технологічні і конструктивні питання, які виникають під час виробництва.

  5. Приймати участь у розробці та реалізації заходів по підвищенню якості та собівартості продукції.

8). Впроваджувати у виробництво прогресивне обладнання та 3ОТ з метою механізації трудомістких процесів, випробовувати нову оснастку та приймати участь оформлення «Актів впровадження оснастки».

9). Здійснювати контроль за своєчасним внесенням змін у технологічні процеси на підставі службових записок керівництва цехів та повідомлення про зміни.

10). Сприяти раціоналізатором у впровадженні раціоналізаторських пропозицій.

11). Приймати участь в перебірці обладнання на технологічну точність.

Технолог має право:

1). Здійснювати контроль за дотриманням технологічної дисципліни в цеху і доповідати начальнику бюро або ведучому інженеру про виявлені порушення

2). Вимагати від працівників цеху дотримуватись правил експлуатації і збереження інструменту і оснастки

3). У випадку недбалого ставлення з боку працівників цеху до оснастки та інструменту ставити питання перед керівництвом цеху про покарання винних

  1. Щомісяця давати заявки інструментальній службі на виготовлення та ремонт необхідних засобів технологічного забезпечення.

  2. Здійснювати керівництво дрібним ремонтом оснастки та виготовленням простої оснастки силами ремонтно-інструментального відділу цеху.

6). Давати пропозиції по вдосконаленню технологічних процесів, покращенню умов охорони праці та техніки безпеки.

7). Приймати участь в розробці заходів по підвищенню якості та зниженню собівартості виробів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]