Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet_Foxtrot.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
242.69 Кб
Скачать

6. Технологія приймання, підготовки,викладки, продажу, умови зберігання електропобутових товарів.

Приймання електропобутових товарів по кількості і якості, перевірка їх комплектності, маркування, правильності і поставлення цін, активування недостач, браку і порчі товарів, їх уцінка, а також складання і пред’яви претензій посередникам проводяться в порядку і терміни, передбачені Положенням про поставку товарів народного споживання, особливими вимогами поставки, Інструкціями про порядок приймання продукції підприємницько-посередницького призначення і товарів народного споживання по кількості і якості, стандартами і технічними вимогами.

Перевірка якості електропобутових товарів здійснюється органолептичною і за допомогою відповідних приборів і пристосувань. При цьому особливу увагу звертають на комплектність виробів, наявність при них інструкцій про правила використання, паспортів чи гарантійних талонів, перевіряється робота частин механізму за правилами, вказаними в інструкції.

Забороняється випускати у продаж товари недоброякісні, комплектні чи з признаками механічних пошкоджень, а також виробів без інструкції, паспортів і галантерейних талонів.

Перед подачею електропобутових товарів в торговому залі проводиться розпаковка, перевірка маркування, наявність інструкції по експлуатації, паспортів чи галантерейних талонів, групування виробів по видам, напругою, призначенням, ємності, розмірам і другими признаками.

Перед подачею в торговий зал чи до місця видачі покупки з виробу повинна бути знята заводська змазка, удалений пил, ліквідовані малі дефекти, перевірена комплектність виробу, при необхідності здійснена їх зборка. Укомплектовані і зібрані вироби перевіряються підключенням до електромережі. Швейні машини перевіряються в дії.

До початку торгівлі острівні і настільні Горки і друге обладнання торгового залу, призначене для викладки товарів, поповнюються товарами в достатній кількості і в повному асортименті, який є в магазині.

Виставлені зразки виробів постачаються чітко оформленими ярликами з указаним найменуванням, марки, артикула і ціни. До зразків технічно складних виробів додаються також анотації, які вміщають основні технічні дані.

У відповідних місцях торгового залу встановлюються електровимірювальні і випробувальні прибори, універсальні трансформатори, шнури з вилкою, патрони і лампочки, котушки для зберігання робочого запасу електрошнура, шести для підвищення для підвищення і зняття освічу вальної апаратури і абажурів, кусачки для різки електрошнура та інше обладнання та інвентар.

Електропобутові товари зберігають у сухих, чистих, добре вентильованих приміщеннях, ізольованих від місць зберігання кислот і лугів, при температурі не нижче ніж +5 °С і відносній вологості повітря не більше ніж 65–70 %.

При зберіганні електропобутові товари розміщують на відстані не менше ніж 1 м від приладів опалювання, 0,5 м — від джерел електричного освітлення. Проходи між штабелями мають бути не менше ніж 0,7 м.

При продажу електропобутових товарів працівники суб’єкта господарської діяльності зобов’язані в присутності покупця перевірити їх якість, комплектність, наявність технічного паспорта, гарантійного талона, інструкції з експлуатації, точність міри або кількості (шнура, проводу, дрібних товарів) та в обов’язковому порядку заповнити гарантійний талон.

При продажу окремих видів електропобутових товарів продавець повинен поінформувати покупця щодо супутніх товарів та запасних деталей, які є у продажу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]