Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet_Foxtrot.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
242.69 Кб
Скачать

12. Технологія приймання, підготовки, викладки, продажу, умові зберігання килимів і килимових виробів.

Роздрібна торгівля ювелірними виробами здійснюється через спеціалізовані магазини, спеціалізовані відділи (секції) магазинів з універсальним асортиментом товарів.

Реалізація ювелірних виробів з використанням драг оцінних металів і драг оцінного каміння здійснюється на підставі ліцензії.

Приймання ювелірних виробів проводиться суб’єктом господарської діяльності тільки за наявності супровідних документів.

Торговельні приміщення повинні бути оснащені спеціальним торговельно-техноло-гічним обладнанням та торговельним інвентарем, що забезпечують необхідні умови для зберігання, підготовки до продажу, демонстрації та продажу ювелірних виробів, а також повинні бути обладнані охоронною та протипожежною сигналізацією.

Магазини і відділи, що здійснюють продаж ювелірних виробів, повинні бути забезпе-чені ваговимірювальними приладами відповідних типів та класу точності.

Зважування ювелірних виробів із золота та платини здійснюється з точністю не менше як до 0,01 г, срібних виробів - до 0,1 г. Дорогоцінне каміння зважується з точністю не менше як до 0,01 карата.

Засоби вимірювання, що використовуються під час продажу ювелірних виробів, повинні мати державне повірочне тавро, проходити повірку в установленому порядку.

Працівники торговельного підприємства, які зайняті обслуговуванням покупців, повинні мати спеціальну професійну підготовку, знати асортимент і якісні характерис-тики товарів, що є в продажу (назви дорогоцінних металів, їх метричні проби, назви

каменів, їх колір, дефектність, масу, форму огранки, ознаки браку).

Покупці повинні забезпечуватися необхідною, доступною та достовірною і своєчас-ною інформацією про ювелірні вироби. Продавець повинен надавати покупцю кваліфіковану консультацію під час вибору товарів та зобов'язаний передати йому ювелірні ви-роби, які за якістю відповідають вимогам нормативних документів. Покупець має право на вільний вибір товару, перевірку його якості, комплектності, міри, ваги та ціни. На вимогу покупця продавець зобов'язаний надати йому контрольно-вимірювальний прилад

і документ, що підтверджує ціну товару.

Торгівля ювелірними виробами без відтисків державного пробірного клейма України або документів, що підтверджують їх якість, забороняється. відбиток підробленого державного пробірного клейма.

Продаж ювелірних виробів здійснюється тільки з індивідуальним обслуговуванням покупців.

Розрахунки з покупцями здійснюються за готівку на повну суму покупки через зареєстровані, опломбовані в установленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій з обов'язковою видачею розрахункового документа встановленої форми, що підтверджують виконання

розрахункових операцій, а також за чеками банків або в іншому порядку відповідно до законодавства.

Товарний чек виписується у двох примірниках, один з них видається покупцю. У товарному чеку зазначається номер або назва торговельного підприємства, найменування товару, артикул, метрична проба, вага виробу, його роздрібна ціна, дата продажу, прізвище продавця, штамп торговельного підприємства.

Ювелірні вироби - прикраси з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння повинні продаватися в індивідуальній упаковці.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]