Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet_Foxtrot.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
242.69 Кб
Скачать

11.Технологія приймання, підготовки, викладки, продажу, умови зберігання парфумерно-косметичних, галантерейних товарів та мила.

Приймання парфюмерно-косметичних, галантерейних товарів по кількості і якості, перевірка правильності і обґрунтованості цін, актування бою і псування товару, що утворилися під час транспортування, зберігання і реалізації, складання і пред'явлення претензій до постачальників на партію товару, що поступила, проводяться в порядку і терміни, передбачені Інструкціями про порядок приймання продукції підприємницько-технічного призначення і товарів народного споживання за якістю і кількості, Положенням про поставку товарів народного споживання, Особливими умовами поставки парфюмерно-косметичних товарів і мила туалетного, діючими нормами втрат парфюмерно-косметичних товарів при транспортуванні, зберіганні і реалізації, стандартами, технічними умовами, прейскурантами і іншою нормативною документацією.

До подачі в торговий зал товари розпаковують, вироби ретельно оглядають, перевіряють маркування.

До початку торгівлі і в перебігу робочого дня торговий зал поповнюється необхідною кількістю товару в асортименті, що є в підсобних приміщеннях магазина.

Роздрібні ціни на парфюмерно-косметичних товарах вітчизняного

виробництва позначаються відповідно до нормативно-технічної документації на ці товари, на імпортних товарах - в порядку, встановленому міністерствами торгівлі за узгодженням із споживспілками союзних республік.

Не дозволяється попадання на парфумерно-косметичні товари і мило туалет­не прямих променів світла.

На парфумерно-косметичні товари, які надійшли до продажу, повинні бути анотації щодо призначення товару, правил застосування, його складу, умов їх збе­рігання тощо.

Якщо парфумерно-косметичні товари надійшли до продажу в упаковці з целофановою обгорткою або фірмовою стрічкою, продавець повинен запропо­нувати покупцю перевірити вміст упаковки.

Продавець парфумерно-косметичних товарів повинен пропонувати по­купцю товари-новинки, взаємозамінні, супутні товари, надавати кваліфіковану до­помогу у виборі товару.

Приймаючи парфумерно-косметичні товари і мило туалетне, перевірку їх якості здійснюють за органолептичними показниками (зовнішній вигляд, прозорість, колір, запах, герметичність укупорки тощо), перевіряють маркування транспортної та споживчої тари, цілісність упаковки.

Парфумерно-косметичні товари і мило туалетне зберігають у чистих, добре вентильованих приміщеннях при відносній вологості 55–70 % і температурі повітря:

- парфумерно-косметичні товари — від +6 до +25 °С;

- тверде мило туалетне — не нижче –5 °С;

- рідке мило туалетне — не нижче +5 °С.

Парфумерно-косметичні товари зберігають на підтоварниках і стелажах. Їх розміщують на відстані не менше ніж 1 м від приладів опалення. Необхідно додержуватися попереджувальних знаків, зображених на упаковці, та попереджувальних написів: “Не кидати”, “Скло”, “Верх” тощо, а також термінів зберігання кожного виду товару та правил пожежної безпеки.

Висота складування для парфумерних товарів не має перевищувати 1,5 м, для косметичних товарів і мила туалетного — 2 м.

Не дозволяється попадання на парфумерно-косметичні товари і мило туалетне прямих променів світла.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]