Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet_Foxtrot.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
242.69 Кб
Скачать

13. Організація продажу непродовольчих товарів. Надання додаткових послуг. Електронна торгівля.

Усі непродовольчі товари у суб’єкта господарської діяльності мають бути з документами, наявність яких передбачена чинним законодавством (накладні, товарно-транспортні накладні, копії сертифікатів відповідності державної системи сертифікації або копії свідоцтв про визнання відповідності на бланках установленого зразка).

До подавання товарів у торговельний (демонстраційний) зал працівники магазину «Фокстрот» проводять підготовку товарів до продажу (розпакування, перевірка цілісності індивідуальної упаковки, пломб підприємства-виробника, наявності маркувальних даних і якості, перевірка наявності інструкцій з експлуатації, технічних паспортів, гарантійних талонів, комплектність виробів, перевірка роботи в дії тощо).

У разі відсутності на індивідуальній упаковці товару маркування підприємства-виробника, визначеного законодавчими актами та нормативними документами, товар до продажу не допускається.

У разі пошкодження (потертості) маркувального ярлика підприємства-виробника суб’єкт господарської діяльності переносить усі маркувальні дані на дублікат товарного ярлика, який засвідчує підписом особа, відповідальна за приймання товару. Дублікат товарного ярлика прикріплюється до товару.

У торговельному (демонстраційному) залі виставлені наявні у «Фокстрот» товари або їх зразки у повному асортименті, також на стілажах знаходиться частина складського запасу.Продаж товарів, термін придатності яких минув, забороняється.

Суб’єкт господарської діяльності позначає роздрібні ціни на товарах та ярликах цін (цінниках) зразків товарів, що надходять до продажу.

Надання додаткових послуг.

Послуга – це будь-який захід, або вигода, які одна сторона може запропонувати іншій і які в основному, невідчутні і не призводять до привласнення чого-небуть. Виробництво послуг може або не може бути пов’язаним з товаром в його матеріальному вигляді. До додаткових послуг надаваємих магазином входять:

  • Безкоштовна доставка з заносом до квартири;

  • Установка кондиціонерів та пральних машин;

  • Програма додаткового сервісу(обслуговування і ремонт техніки).

Електронна комерція – всі форми торгівлі товарами і послугами

завдяки використанню електронних засобів, в тому числі і Інтернету. Електронна комерція є окремим випадком електронного бізнесу. Електронна комерція – це широкий набір інтерактивних методів ведення діяльності з надання споживачам товарів та послуг. Також під електронною комерцією розуміють будь-які форми ділових операцій, де сторони взаємодіють через лектронні технології, а не в процесі фізичного обміну чи контакту.

Прямі продажі – найдавніший вид електронної комерції, який став першою сходинкою до більш складних комерційних операцій для багатьох компаній. Споживачі та представники малого бізнесу можуть зекономити час та кошти, проводячи банківські операції через Інтернет. Сплата рахунків, проведення трансакції між рахунками, купівля-продаж акцій, облігацій, - все це може виконуватися за допомогою Інтернету. Інтернет дає можливість заощадити велику кількість часу і коштів на корпоративних закупівлях. Жодна інша модель бізнесу так не підкреслює неохідність тісної інтеграції між виробниками, постачальниками та дистриб’юторами, в процесі якої встановлюється ринкова ціна. Збільшення швидкості проходження цього ланцюжка за допомогою можливостей, які відкриває Інтернет, значно підвищує ефективність.

Основні принципи технології електронної комерції.

Щоб створити основу для швидкого росту електронної комерції, підприємства повинні прийняти ефективну політику технології електронної комерції, що полягає в наступних чотирьох критичних принципах:

  • сильний захист інтелектуальної власності;

  • інтерактивна довіра;

  • вільна і відкрита міжнародна торгівля;

  • вкладення в інфраструктуру технології електронної комерції

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]