Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet_Foxtrot.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
242.69 Кб
Скачать

20

1. Загальне ознайомлення з торговельним підприємством, реалізуючи непродовольчі товари. Форма власності підприємства, його структура.

Місцем проходження моєї практики є супермаркет електроніки «Фокстрот». Час роботи магазину з 8.00 до 22:00, без перерви та вихідних. Форма власності магазину: Товариство з Обмеженою Відповідальністю .

Магазин розташований в житловому районі міста, це сприяє обслуговуванню великої кількості населення. Типізація будівлі забезпечує зручне планування і компоновку приміщень, що дає значні переваги в організації торгівлі, та сприяє найбільш повному задоволенню попиту населення і високої культури торгівлі. “Фокстрот” забезпечує значне підвищення ефективності використання матеріальної бази торгівлі, що створює сприятливі перспективи для його розвитку. Трудовий персонал в магазині пунктуальний, комунікабельний, трудолюбивий, привітливий, тактичний з гарним зовнішнім виглядом. До поставленої роботи ставляться з великою відповідальністю. Кожен продавець знає і може пояснити переваги товарів, дати повну і достовірну характеристику про певний товар.

«Фокстрот» складається з трьох поверхів та адміністративного корпусу, має раціональне приміщення, це сприяє нормальному руху покупців в торговому залі і створити максимальні зручності для обслуговування, забезпечити внутрішньо магазинне переміщення товарів короткими шляхами і створює сприятливі умови для зберігання товарів.

Магазин має гарне освітлення, вентиляцію, також має гарне оформлення інтер'єру. Торгові зали з'єднанні з приміщеннями для зберігання і підготовки товарів до продажу. Дуже зручно розташовані входи до магазину.

Персонал супемаркету електроніки “Фокстрот”:

  1. Організаційно-управлінський персонал:

    • директор;

    • зам. директор;

    • адміністратор;

  2. Виконавчій персонал:

    • продавці-консультанти;

    • вантажники;

    • охорона;

    • касири;

    • старші касири;

    • прибиральниці.

2. Ознайомлення з сучасним асортиментом непродовольчих товарів. Підприємства-виробники штрих-кодування.

Асортимент - це сукупність різновидів продукції за марками,найменуваннями, розмірами, типами, сортами, що відрізняються відповідними техніко-економічними показниками.

В «Фокстрот» весь асортимент товарів як від українських, так і від зарубіжних виробників.

Штрих-код - це комбінація вертикальних ліній: темні штрихи, білі смуги та цифри. Штрих-коди мають важливе значення для торгівлі, оскільки дозволяють не тільки швидко та правильно пробити чек покупцю, але ще й вести облік та статистику по всіх товарах, запасах на складі та ін. Товари, які надходять у продаж, повинні бути маркеровані штриховим кодом, за допомогою якого зашифрована інформація про товар. Перші дві цифри означають країну походження (виготівника або продавця) продукту, наступні п'ять - найменування товару його споживчі властивості, розміри, колір. Остання цифра - контрольна, що використовується для перевірки правильності і прочитання штрихів сканерів. Штрих-код країни і напис, що вказує країну - виробника, можуть різнитися. Це може бути пов'язано з тим, що фірма зареєстрована і отримала штрих-код не в своїй країні, а в іншій, куди, наприклад, експортується переважна частина її продукції іноді засновником фірми є партнери з різних країн, в цьому випадку також не збігаються код і назва країни - виробника.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]