Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet_Foxtrot.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
242.69 Кб
Скачать

4. Технологія приймання, підготовки, викладки, продажу, умови зберігання текстильних товарів.

Роздрібна торгівля текстильними товарами здійснюється спеціалізованими магазинами, спеціалізованими відділами (секціями) супермаркетів.

Прийманню підлягають текстильні товари, задовольняючі потреби стандартів та іншої нормативно-технічної документації чи зразкам (еталонам).

Викладка, убирання, маркування і упаковка приймаючих текстильних товарів повинні відповідати стандартам. Забороняється приймати товари, не співпадаючих стандартам, а тканини і штучні вироби, в яких є хімічні волокна, без передбачених стандартом умовних позначень про методи чистки, прання, прасування.

При прийманні надійшовших в магазин товарів матеріально відповідальні особи зобов’язані перевірити відповідність кожної отриманої партії Рахунку чи фактурі посередника, стан тари і упаковки, маркування місць, Викладку, убирання, маркування кусків тканин і штучних виробів.

Приймання текстильних товарів по кількості і якості, перевірка маркування і цін, активування недостач, браку чи порчі товарів, їх уцінка, а також складання і пред’явлення претензій посередникам проводяться в порядки і терміни, передбачені ,,Положенням про поставку товарів народного споживання ’’, Особливими вимогами поставки текстильних товарів, Інструкція про порядок приймання продукції підприємницько-технічного призначення і товарів народного вжитку по кількості і якості. Визначення кількості метрів в куску при прийманні тканин від промисловості проводиться у відповідності із стандартом „Методи визначення лінійних розмірів і ваги тканин”.

Перевірка якості текстильних товарів, надійшовши в магазин, проводиться у відповідності з правилами, передбаченими в стандартах і інструкціях, і здійснюється спеціалістами-бракерами, товарові дами, завідуючими відділами (секціями) чи особами, уповноважені адміністрацією магазина. В необхідних випадках зразки тканин направляють на лабораторні випробування.

Особи, які відповідають за приймання текстильних товарів по кількості і якості, зобов’язані добре знати і дотримуватися інструкцію про порядок прийоми товарів народного вжитку по кількості і якості, правила розбраковки текстильних товарів, відповідні стандарти на розбраковку, убирання, маркування і упаковку текстильних виробів.

Перед подачею текстильних товарів в торговий зал чи до місця видачі покупок повинні бути проведені перевірки по кількості і якості, чистка і торгове убирання товарів (вирівнювання кусків, правильна викладка штучних виробів), підготовлені товарні ярлики.

В торговому залі магазина тканини розміщуються на стендах, кронштейнах, острівних гірках, столах чи прилавках та інших торгових обладнаннях з таким розрахунком, щоб забезпечити зручність для вибору покупок і покупці мали вільний доступ до товарів.

У випадках, якщо у відповідності з обладнанням торгового залу магазина і застосовується методом продажу, куски тканин розміщуються на полицях, для зручності обозріння товару покупцями вони викладаються не прямо, навкоси. Куски тканин повинні бути викладені рівними стопками і згруповані за родом волокон, із яких виготовлена тканина, по виду тканини, призначенням, розфарбуванням, сортам, ціні. Прикріплений до них товарний ярлик повинен бути повернений в сторону торгового зала. Товарні ярлики, прикріплені до зразків тканин і штучних виробів, підписуються завідуючим магазину, чи його замісником, чи уповноваженими на це дирекцією магазина іншими матеріально відповідальними особами.

Фабричний ярлик пришивається до внутрішнього кінця і убирається всередину куска.У вітринах магазинів розміщуються зразки, які є у продажу текстильних товарів. До всіх зразків прикріпляються ярлики з вказаною ціною товару за 1 м чи штуку виробу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]