Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet_Foxtrot.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
242.69 Кб
Скачать

3. Технологія приймання, викладки, розміщення, продажу, умови зберігання швейних, трикотажних, хутряних, овчино-шубних товарів та головних уборів.

Трикотажні вироби. При надходженні в магазин трикотажних товарів матеріально відповідальні особи зобов’язані перевірити стан тари та упаковки і зробити кількісне та якісне приймання товарів. Прийомка товарів по кількості і якості, перевірка правильності цін, активування недостач, браку і порчі, а також зіставлення і пред’явлення претензій до посередників проводяться в порядку і в термін, передбачені Положенням про поставку товарів народного вжитку.

До подачі в торговий зал товари розпаковують, обдивляються, розсор-тировують, перевіряють кількість, маркування і ціни. Швейні і трикотажні вироби в необхідних випадках чистять і прасують.

Товари групуються по видам, моделям, розмірам, ростом і повноті. Ви-роби розміщуються на вішалах так, щоб покупцям була змога вільно їх огля-дати.

Білизна, сорочки чоловічі хлопчатопапірних, дитячі плаття, колготоносящі вироби, перчатки, рукавички, платя, шарфи розміщуються на полицях чи в касетах пристінних і острівних горках. На полицях чи в касетах вироби викладаються стопками. Трикотажні вироби маркіруються етикетками і тка-невими або трикотажними стрічками. На етикетках вказують товарний знак підприємства-виробника, його місцезнаходження, артикул, сорт, розмір, ріст, номер стандарту, дату виготовлення. У боковий шов вшивається стрічка з вка-зуванням товарного знака підприємства-виробника, вида сировини, символів по догляду, розмір виробу.

Трикотажні вироби пакують у пакети з бумаги, поліетилену, а потім в коробки, коробки вкладають у ящики. Трикотажні вироби рекомендується зберігати в чистих, добре провітрених, сухих приміщеннях, температура в приміщенні повинна бути не нижче 10 С і не вище 30 С, відносна вологість повітря 65%. При більш високій вологості на виробах може утворитись пліснява і можуть розвиватись мікроорганізми, в результаті може змінитися фарбування або з’являться плями. При низькій вологості вироби стають ламкими, жорсткими, пересушуються. Вироби необхідно захищати від прямих сонячних променів, від молі.

Хутряні, овчинно-шубні вироби. При надходженні в магазин хутряних, овчинно-шубних товарів матеріально відповідальні особи зобов’язані переві-рити стан тари та упаковки і зробити кількісне та якісне приймання товарів. До подачі в торговий зал товари розпаковують, обдивляються, розсортиро-вують, перевіряють кількість, маркування і ціни. До початку торгівлі торгові зали заповнюються товарами в достатні кількості і в повному асортименті, який є в підсобних приміщеннях магазину. Всі пальта плащі, костюми, піджаки, брюки, плаття, жакети, джемпери, світера, юбки, блузки, комбінації, сорочки чоловічі шовкові і сорочки жіночі вивішуються в торговому залі на відкритих вішалах, пристінних чи острівних гірках, конштейнами і держателями. Товари групуються по видам, моделям, розмірам, ростом і повноті. Вироби розміщуються на вішалах так, щоб покупцям була змога вільно їх оглядати. У вітринах в середині магзину зразки, які є в продажу товарів розміщують на манекенах і стендах. Основні зразки для даного магазину ассортименту товарів виставляються також в зовнішніх вітринах. Всі розміщенні в вітринах зразки повинні мати чітко оформлені цінники, які підвішуються до них на шнурках, нитках чи пришиваються.

Головні убори. При надходженні в магазин головних уборів матеріально відповідальні особи зобов’язані перевірити стан тари та упаковки і зробити кількісне та якісне приймання товарів. До початку торгівлі торгові зали за-повнюються товарами в достатній кількості і в повному асортименті, який є в підсобних приміщеннях магазину. Головні убори розміщуються на полицях стопками: фетрові –не більше п’яти, чоловічі шляпи велюрові і під замш – по три в стопці, модельні жіночі головні убори – окремо кожний убір на підстав-ках і кронштейнах. У вітринах в середині універмагу зразки, які є в продажу товарів розміщують на манекенах і стендах. Основні зразки для даного мага-зину асортименту товарів виставляються також в зовнішніх вітринах. Всі роз-міщенні в вітринах зразки повинні мати чітко оформлені цінники, які підві-шуються до них на шнурках, нитках чи пришиваються.

Швейні вироби. При надходженні в магазин швейних товарів матеріально відповідальні особи зобов’язані перевірити стан тари та упаковки і зробити кількісне та якісне приймання товарів. До подачі в торговий зал товари розпаковують, обдивляються, розфасовують, перевіряють кількість, маркування і ціни. Швейні і трикотажні вироби в необхідних випадках чистять і прасують.

При відсутності маркування на окремих виробах чи пошкодженнях ярлика підприємства-виробника спеціалістом - товарознавцем встановлюються всі маркувальні реквізити, виписується дублікат товарного ярлика, який під-писується і прикріплюється до виробу.

До початку торгівлі торгові зали заповнюються товарами в достатні кількості і в повному асортименті, який є в підсобних приміщеннях магазину. Товари групуються по видам, моделям, розмірам, ростом і повноті. Вироби розміщуються на вішалах так, щоб покупцям була змога вільно їх оглядати. При продажу швейних, трикотажних продавець повинен допомагати покупцю в їх виборі, ознайомити його з асортиментом виробів, що є в продажу, із способами догляду за виробами, особливо виготовленими із застосуванням хімічних волокон або клейових матеріалів.

При відпуску товару покупцю перевіряється якість і комплектність виро-бів. У разі виявлення дефектів і відсутності окремих деталей в комплектах то­вар із продажу вилучається.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]