Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tema_1-9.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
690.18 Кб
Скачать

Документ "Переміщення товарів"

Документ "Переміщення товарів" призначений для оформлення передачі номенклатурних позицій між  різними складами: оптовими, роздрібними, неавтоматизованими торгівельними точками.

Як склад "Відправник" вказується склад, з якого виконується відвантаження товару, а як склад "Одержувач" вказується той склад, на який надходить товар.

Документ "Звіт про роздрібні продажі"

Документ «Звіт про роздрібні продажі» призначений для оформлення роздрібних продажів.

Документ «Звіт про роздрібні продажі » фіксує факт відвантаження товарів і факт одержання коштів у касу ККМ.

Документ «Звіт про продажі» може бути оформлений як з оптового, так і з роздрібного складу. Також за допомогою цього документа можуть бути зафіксовані продажі товарів в неавтоматизованій торговельній точці. При оформленні продажів в неавтоматизованій роздрібній торговельній точці проводиться контроль тих цін, які призначені для продажу товарів в неавтоматизованій торговельній точці

Прийом роздрібного виторгу з каси ККМ у касу компанії проводиться за допомогою документа «Прибутковий касовий ордер» з встановленим видом операції «Прийом роздрібного виторгу».

Документ «Звіт про роздрібні продажі» може бути також сформований на підставі документа «Інвентаризація товарів на складі».

У цьому випадку таблична частина документа автоматично заповнюється за результатами інвентаризації кількістю проданих товарів, виявлених в результаті проведення інвентаризації на складі

В бухгалтерському та податковому обліку документ «Звіт про роздрібні продажі» відображає реалізацію товарів і послуг.

В тому випадку, якщо раніше прибуткувався виторг, що надійшов з неавтоматизованих торгівельних точок, документ «Звіт про роздрібні продажі» проводить перерозподіл раніше відображенного виторгу (документом «Прибутковий касовий ордер»). Передбачається, що в цьому випадку «Прибутковий касовий ордер» відображає виторг по спеціальних рахунках 7091 "Дохід від роздрібних продажів" (7092  "Відрахування з доходу від роздрібних продажів" у випадку повернень), а «Звіт про роздрібні продажі» відображає цей виторг по уточненій аналітиці.

Тема ІІІ. Відображення в обліку взаєморозрахунків та операцій з грошовими коштами

У господарській діяльності будь-якого підприємства ведеться облік руху грошових коштів. У завдання цього обліку входить точна і своєчасна реєстрація всіх фактів надходження, переміщення і списання будь-яких видів грошових коштів підприємства. Функціонал підсистеми забезпечує вирішення наступних завдань:

  • ведення оперативного обліку фактичного руху грошових коштів підприємства на розрахункових рахунках і в касах;

  • оформлення всіх необхідних первинних документів і формування їх друкарські форм;

  • ведення реєстрації всіх сформованих документів і отриманих документів по обліку грошових коштів;

- роздільна реєстрація моментів створення первинного документа і здійснення операції, відображеної цим документом;

Першим принципом реалізованої в прикладному рішенні моделі обліку грошових коштів є те, що для опису будь-якої події з грошовими коштами використовується окремий екземпляр відповідного документа. Таким чином, кожен платіж в системі може відбиватися в облікових механізмах по правилах, визначених індивідуально для нього. Аналогічно касовим операціям, де кожен прихід і списання грошових коштів відбивається окремим касовим ордером, - кожен прихід і списання безготівкових грошових коштів також оформляється окремим документом. До основних документів оперативного обліку відносяться документи вигляду:

  • «Прибутковий касовий ордер»;

  • «Видатковий касовий ордер»;

  • «Платіжне доручення вхідне»;

  • «Платіжне доручення вихідне».

Другим принципом обліку грошових коштів є можливість віддзеркалення операцій по руху різних грошових коштів в два етапи:

  • спочатку оформляються первинні документи для реєстрації намірів оплати.

  • при виконанні фактичного руху грошових коштів (списання або оприбутковування грошових коштів) в сформованих документах ставиться відмітка про завершення операції.

Третім принципом можна назвати те, що при проведенні документа завжди контролюється залишок грошових коштів.

Четвертим принципом підсистеми можна назвати її вплив на облік взаєморозрахунків з контрагентами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]