Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tema_1-9.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
690.18 Кб
Скачать

Довідник "Типи цін номенклатури"

Довідник «Типи цін номенклатури» призначений для зберігання тільки типів відпускних цін компанії

Відпускні ціни використовуються для підстановки за замовчуванням у документах відвантаження, у замовленнях покупців. Один з типів відпускних цін у системі має спеціальне призначення. Це тип цін, що містить дані не про ціни для покупців, а містить значення планової собівартості номенклатури.

Для типу ціни задається валюта типу ціни, метод округлення й порядок округлення.

Для типу ціни може бути задана будь-яка валюта, зазначена в довіднику валют, зазначення валюти не залежить від способу формування ціни.

Порядок округлення також може бути заданий довільним чином для кожного типу ціни.  Округлення цін може проводитися в більшу або меншу сторону.

Наприклад. Якщо обрано метод округлення "Завжди в більшу сторону", то при точності округлення - 0.05 ,ціна товару 0.16 гривень буде округлена до 0.20 гривень. Якщо обрано метод округлення "За арифметичними правилами", то ціна товару 0.16 гривень, при точності округлення - 0.05, буде округлена до 0.15 гривень.

Передбачена можливість зберігання цін, що включають в себе податок на додану вартість (ПДВ). Для цього в діалозі передбачений прапор «Ціни включають ПДВ».

Довідник "Контрагенти"

Контрагент - це загальне поняття, куди включені постачальники й покупці, організації й приватні особи.  Контрагентом може бути компанія, що має кілька власних юридичних осіб.

В цьому випадку в довідник "Контрагенти" заноситься контрагент («Компанія»), і всі юридичні особи, що входять до складу компанії. У кожної юридичної особи в цьому випадку вказується головний контрагент - «Компанія».

Контрагенти можуть бути згруповані по групах класифікатора довідника, наприклад, "Постачальники", "Покупці" і "Реалізатори". Довідник контрагентів має необмежену кількість рівнів вкладеності

Загальні реквізити

  • Юр. фіз особа - статус контрагента

  • Група контрагентів - приналежність контрагента до групи

Для юридичної особи:

  • Повне найменування - найменування контрагента для відображення в друкованих формах документації, в реквізит найменування треба написати найменування так, щоб його було легко знайти  за допомогою швидкого пошуку.

  • Код за ЄДРПОУ

  • ІПН і Номер свідоцтва платника ПДВ

Для фізичної особи:

ПІБ - прізвище, ім'я та по батькові

Документ - документ, що засвідчує фізичну особу

Код за ДРФО

Контакти

У таблиці «Адреси й телефони» представлена контактна інформація контрагента. Відображаються як заповнені види контактної інформації для даного контрагента, так і ті, які не заповнені, але введені в довідник «Види контактної інформації» для об'єктів типу «Контрагент». Для кожного виду контактної інформації можна подивитися історію його зміни, для цього потрібно переглянути записи регістра відомостей «Контактна інформація» по кнопці «Перейти».

У таблиці «Контактні особи» відображаються контактні особи контрагентів. Список контактних осіб можна редагувати

Рахунки й договори

На даній закладці редагуються банківські рахунки контрагента і договори, укладені підприємством з контрагентом.

Жирним шрифтом відзначаються основний договір і розрахунковий рахунок, які можна змінити відповідними кнопками командних панелей «Встановити основним».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]