Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tema_1-9.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
690.18 Кб
Скачать

Документ "Платіжне доручення (вихідне)"

Документ призначений для обліку списання безготівкових коштів.

Також, з його допомогою друкуються форми вихідних платіжних доручень.

Документ створюється в два етапи:

 Перший етап: необхідно вказати:

  • організацію;

  • банківський рахунок організації;

  • контрагента, від якого надійшов (або очікується) платіж;

  • договір з контрагентом;

  • курс валюти взаєморозрахунків за договором, по якому буде врахований платіж у взаєморозрахунках або суму, на яку зміниться стан взаєморозрахунків;

Другий етап  полягає в обліку фактичного надходження коштів за інформацією з банку організації. При цьому заповнюються наступні реквізити:

  • прапор «Оплачене».

На цьому етапі змінюється стан залишку коштів на розрахунковому рахунку організації

Цими документами відображаються наступні види господарських операцій:

  • «Оплата постачальникові»;

  • «Повернення коштів покупцеві»;

  • «Перерахування податку»;

  • «Розрахунки по кредитах та позикам з контрагентами»;

  • «Інше списання безготівкових коштів»;

  • «Переведення на інший рахунок організації»;

  •  "Покупка продаж валюти»;

  • «Перерахування заробітної плати»;я

  • «Інші розрахунки з контрагентами».

Операція «Оплата постачальнику» призначена для відображення розрахунків з постачальником. Договір необхідно вибрати той, в якого встановлений вид «з постачальником», «з комітентом» або «з комісіонером».

Операція «Повернення коштів покупцеві» використовується для відображення повернення безготівкових коштів покупцеві. Договір необхідно вибрати той, в якого встановлений вид «з покупцем», «з комітентом» або «з комісіонером».

Операція «Розрахунки по кредитах та позикам з контрагентами» призначена для відображення  витрат безготівкових коштів по кредитам та позикам. Договір необхідно вибрати той, в  якого зазначений вид «інше».

Операція «Інші розрахунки з контрагентами» призначена для відображення списання коштів по договорах з контрагентами в інших випадках

Операція «Переведення на інший рахунок організації» вказується при перерахуванні коштів на інший рахунок організації, включаючи розрахункові, валютні та спеціального рахунку

Операція «Перерахування заробітної плати» вказується при списанні безготівкових коштів на перерахування заробітної плати. В табличної частині «Перерахування заробітної плати» необхідно вказати документи виду «Зарплата до виплати організації», по яких перераховуються кошти.

Операція « Покупка-Продаж валюти» використовується для реєстрації факту перерахування валютних

Обробка "Виписка банку"

Обробка призначена для встановлення ознаки оплати групі неоплачених банківських документів, а також для перегляду списку документів, оплачених за будь-який день.

При настроюванні обробки вказується:

  1. Дата оплати

  2. Організація

  3. Розрахунковий рахунок

  4. Ознака виведення тільки оплачених платіжних документів.

Значення прапорця "Ознака виведення тільки оплачених платіжних документів" впливає на автоматичне заповнення табличної частини обробки.

Якщо прапорець встановлений - в табличну частину будуть відібрані тільки ті платіжні документи, які оплачені й мають дату оплати рівною зазначеній в шапці обробки.

Якщо прапорець знятий - система відбирає документи по обраному банківському рахунку з датою оплати, рівній даті виписки, а також всі інші проведені на платіж по рахунку виписки документи з датою, меншою або рівній даті виписки.

Після зазначення реквізитів, таблична частина заповнюється в автоматичному (по кнопці «Заповнити») режимі. Для неоплачених документів, що ввійшли в виписку, отриману з банку, необхідно проставити прапорець і натиснути кнопку «Виконати».

При цьому документам буде проставлений реквізит «Оплачене», дата оплати встановлена рівній зазначеній в обробці, і документи будуть пере проведені.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]