Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tema_1-9.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
690.18 Кб
Скачать

Документ "Надходження дод. Витрат"

Документ "Надходження доп. витратів" призначений для обліку тих послуг сторонніх організацій, що впливають на собівартість товарів

Наприклад, такою послугою може бути транспортування або зберігання товару.

В шапці документа в полях "Контрагент", "Договір" вводиться інформація про того контрагента (договір), що виконує додаткові послуги при надходженні товарів.

В табличній частині документа на закладці "Товари" вказуються товари, на які необхідно віднести додаткові витрати, їхня кількість та вартість, а також партія

Вартість товарів відображається в графі «Сума товару». Сума додаткових витрат по кожному товару заноситься в графу «Дод.витрати(сума)".

В тому випадку, якщо сума додаткових витрат визначається загальною сумою та потім розподіляється по всіх позиціях номенклатури, то в шапці документа в поле "Сума витрат" вказується загальна сума витрат, а в графі "Розподіляти по" вибирається спосіб розподілу суми витрат.

При цьому можливі наступні способи розподілу:

  • пропорційно сум товарів ("По сумі");

  • пропорційно кількості товарів ("По кількості").

Можливе сполучення двох варіантів розподілу додаткових витрат, по конкретній позиції та розподіл загальної суми.

Передбачена можливість автоматичного заповнення інформації про товари відповідно до оформленого раніше документами надходження. Автоматичне заповнення проводиться за допомогою кнопки "Заповнити". При цьому можна заповнити табличну частину документа відповідно до декількох документів надходження ( "Додати з документів надходження").

Документ «Реалізація товарів і послуг»

Документ "Реалізація товарів і послуг" призначений для фіксації факту реалізації (відвантаження) товарів. Відвантаження і відпуск товарів на комісію (передача товарів на реалізацію) в конфігурації фіксуються тим самим документом із встановленим видом операції "Продаж, комісія". В тому випадку , якщо товар відвантажується комісіонеру, то в документі встановлюється договір з контрагентом, для якого визначений вид договору "З комісіонером".  Якщо товар відвантажується покупцеві, то вибирається договір, в якому встановлений вид договору "З покупцем".

За допомогою цього документа оформляється також продаж устаткування (Операція - Устаткування).

 

На закладці «Рахунки розрахунків» в документі заповнюються «Рахунок розрахунків з контрагентом» і «Рахунок розрахунків по авансах». Ці рахунки заповнюються відповідно до заданого в регістрі відомостей «Контрагенти організацій» значеннями за замовчуванням для кожного контрагента. При необхідності користувач може змінити кореспонденції рахунків

Оплата документа може бути зафіксована готівкою за допомогою документа "Прибутковий касовий ордер" або шляхом перерахування грошей на розрахунковий рахунок шляхом оформлення документа "Платіжне доручення вхідне" з наступним акцептом. Можлива також змішана оплата одного документа.

 У випадку операції передачі на реалізацію на підставі документа "Реалізація товарів і послуг " можна виписати документ "Звіт комісіонера про продажі", що фіксує факт продажу товарів комісіонером.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]