Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tema_1-9.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
690.18 Кб
Скачать

Документ "Списання товарів"

Документ "Списання товарів" призначений для оформлення списання товарів.

Документ може бути оформлений на підставі проведеної інвентаризації або як окремий документ у випадку довільного списання товарів

Таблична частина документа заповнюється стандартним образом - порядковим введенням або підбором з довідника "Номенклатура" (кнопка "Підбір").

В тому випадку, якщо документ оформляється на підставі документа "Інвентаризація товарів на складі", його таблична частина автоматично заповнюється відповідно до даних, зазначеними в інвентаризації.

Списання товарів може проводитися з оптового, роздрібного складу, а також у неавтоматизованій торговельній точці. Списання з оптового й роздрібного складу провадиться за собівартістю товарів, розрахованої на момент оформлення документа списання.

При списанні товарів в неавтоматизованій торговельній точці в графі "Роздр.Ціна" додатково вказується та роздрібна ціна, по якій товари будуть списуватися в неавтоматизованій торговельній точці.

В тому випадку, якщо необхідно списати зі складу поворотну тару, то інформація про неї заповнюється  в документі «Списання товарів» на закладці «Тара».

Документ "Звіт комісіонера про продажі товарів"

Документ "Звіт комісіонера про продажі товарів" призначений для фіксації проданих комісіонером товарів. Документ може бути оформлений тільки в рамках договору з контрагентом, для якого зазначений вид договору "З комісіонером".

На підставі даних, введених в документ "Звіт комісіонера про продажі товарів" розраховується комісійна винагорода

Документ "Звіт комісіонера про продажі товарів" може бути оформлений на підставі документа "Реалізація товарів і послуг".

Якщо документ оформляється на підставі документа "Реалізація товарів і послуг", то його таблична частина автоматично заповнюється всіма переданими на реалізацію, але ще не реалізованими товарами по даному документу.

За допомогою кнопки "Заповнити" можна автоматично заповнити табличну частину документа при зміні реквізитів документа (зміні документа-підстави, зміні контрагента або договору).

В табличну частину документа "Звіт комісіонера про продажі товарів" заносяться ті товари, які продав комісіонер і їхня кількість. 

Інформація про те, за якою ціною товар реально був проданий комісіонером, заноситься в графу "Ціна". На підставі цієї ціни та ціни, по якій товар був переданий на реалізацію (зафіксованої в документі передачі, що зазначений в табличній частині ) розраховується сума комісійної винагороди комісіонера

Сума комісійної винагороди розраховується на підставі зазначеного в документі способу розрахунку. За замовчуванням встановлюється той спосіб розрахунку, що встановлений у договорі комісіонера. 

Для комісіонера передбачені наступні способи розрахунку комісійної винагороди

  • Відсоток від різниці сум продажу та надходження Під прибутком у цьому випадку розуміється різниця між сумою, по якій комісіонер продав товар, і сумою по який товар був переданий йому на реалізацію.

  • Відсоток від суми продажу. Під сумою продажів розуміється та сума, по якій комісіонер продав товар.

  • Не розраховується (вказується вручну). Такий спосіб розрахунку означає, що сума комісійної винагороди вказується індивідуально. Сума комісійної винагороди може бути зазначена для кожної позиції в табличній частині документа ("Винагорода") і потім розрахована загальна сума (Сума винагороди). 

Як оплату за продані товари комісіонер може внести в касу готівку (документ "Прибутковий касовий ордер") або переказати гроші на розрахунковий рахунок компанії шляхом оформлення відповідного платіжного документа з наступним його акцептом при одержанні банківської виписки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]