Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Укрзалізниця.docx
Скачиваний:
54
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
1.93 Mб
Скачать

2.12 Технічне обслуговування системи.

Технічне обслуговування системи «Парк-2М» проводиться електромеханіками цеху дистанції сигналізації та зв’язку, що експлуатує дану систему, згідно розробленого і затвердженого графіка технічного обслуговування.

Технічне обслуговування по періодичності проведення повинні поділяться на щоденні, щомісячні, щоквартальні, в щорічні. Щоденні, щомісячні і щоквартальні випробування проводяться без відключення паркового зв’язку.

Регулювання і перевірка системи і її складових частин на відповідність паспортним даним повинні проводитись не рідше один раз на рік і виконуватись при відключеному парковому зв’язку на час, визначеним затвердженим графіком техобслуговування.

До робіт, які проводяться щоденно по техобслуговуванню відносяться:

- зовнішній огляд системи і її складових частин;

- перевірка цілісності ланцюгів заземлення складових частин системи.

До робіт, які проводяться щомісячно по техобслуговуванню відносяться:

- виконання щоденних робіт;

- техогляд і перевірка зовнішніх і внутрішніх кабельних ліній зв’язку;

- техогляд і перевірка апаратури командирів.

До робіт, які проводяться поквартально по техобслуговуванню відносяться:

- виконання щоденних і щомісячних робіт;

- техогляд роз’ємних з’єднувачів;

- техогляд і перевірка напільного обладнання ( паркових переговорних пристроїв і рупорних гучномовців).

До щорічного техобслуговування і випробовуванням відносять;

- виконання щоденних, щомісячних і поквартальних робіт;

- техогляд і перевірка ввідно-захисних пристроїв;

- техогляд і перевірка вбудованих і вставних блоків стійок СА-2М і СА-3М;

- перевірка всіх складових частин системи на відповідність паспортним даним і, при необхідності провести їх регулювання.

Контрольні запитання

1 Які роботи проводяться при щоденному технічному обслуговуванні?

2 Які роботи проводяться при щоквартальному технічному обслуговуванні?

3 Які роботи проводяться при щорічному технічному обслуговуванні?

2.13 Поточний ремонт

Поточний ремонт системи «Парк-2М» здійснюється електромеханіками, які пройшли курс навчання і атестації при підприємстві, що виготовляє дану апаратуру або спеціалістами, які закінчили вищий навчальний заклад і вивчали дану апаратуру.

Перелік можливих несправностей і способи їх усунення черговим електромеханіком наведені в таблиці 19.

Таблиця 19

Описання наслідків

відказів і пошкоджень

Можливі причини

Вказівки по усуненню наслідків

відказів і пошкоджень

1

2

3

1. При включенні клавіші СЕТЬ на блоці БП-400М ні на одному з блоків відповідного фідерного пристрою стійки СА-2М не світяться світлодіодні індикатори

Вийшов з ладу запобіжник плавкий FU1, який розташований на задній панелі блоку БП-400М.

Відключити живлення відповідного фідерного пристрою і замінити запобіжник плавкий FU1 відповідного номіналу з комплекту ЗИП-1. Включити живлення фідерного пристрою і продовжити роботу.

2. При включенні клавіші СЕТЬ на блоці БПИн-М не загоряються світлодіодні індикатори наявності вторинних напруг електроживлення

Вийшов з ладу запобіжник плавкий FU1, який розташований на задній панелі блоку БПИн-М.

Відключити живлення і замінити запобіжник плавкий FU1 відповідного номіналу з комплекту ЗИП-1. Включити живлення і продовжити роботу.

3. Відсутня передача по одному з фідерів при індикації проходження сигналу через відповідний фідерний пристрїй( рівне свічення індикаторів КОНТРОЛЬ УРОВНЯ ПЕРЕДАЧИ на підсилювачі УМ-200.2М ( УМ-200.2МП)

Обрив або коротке замикання по відповідному фідеру передачі. Окремий випадок обриву – вихід з ладу плавкого запобіжника ввідно - захисного пристрою ВЗУ-nK-mФ.

Перевірити стан несправного фідера передачі за допомогою пристрою тестового контролю (блоки управління БУ-03М(МП)).Усунути виявлену несправність і продовжити роботу.

4.При збереженні системою працездатного стану на пультах командира горять індикатори АВАРИЯ УМ.

Вихід з ладу або перегрів хоча би одного з підсилювачів УМ-200.2М(МП). Окремий випадок загоряння індикаторів АВАРИЯ УМ – вихід з ладу зразу кількох фідерних підсилювачів, які відносяться до різних фідерних ліній.

Повідомити про несправність технічному персоналу, який займається техобслуговуванням і ремонтом системи, і продовжити роботу.

5. Відсутня передача по одному з фідерів, на пультах командира горять рівним червоним світлом індикатор АВАРИЯ УМ і відповідний індикатор фідера, що відказав АВРИЯ/ЗАНЯТО/МИКР.( Аналогічна ситуація спостерігається при обезтртрумлені фідерного пристрою або зняті пари фідерних підсилювачів з стійки СА-2М при ввімкненому живлені відповідного фідерного пристрою).

Вихід з ладу або перегрів, що знаходиться під навантаженням фідерного підсилювача УМ-200.2М при відсутності або несправному стану підсилювача «гарячого» резерву.

При наявності в будь якому з фідерних пристроїв справного підсилювача «гарячого» резерву підключити його до несправного фідерного пристрою і продовжити роботу. Повідомити про несправність технічному персоналу, який займається техобслуговуванням і ремонтом системи.

1

2

3

7Відсутня передача повідомлень від мікрофона пульта командира, на пульті командира не горить індикатор ПИТАНИЕ.

Вийшов з ладу запобіжник плавкий FU1, який розташований на задній панелі блоку живлення і захисту БП/ВЗУ-1К.

Відключити від мережі блок БП/ВЗУ-1К, замінити запобіжник плавкий FU1 відповідного номіналу з комплекту ЗИП-1. Включити блок БП/ВЗУ-1К в мережу і продовжити роботу.

Примітка. 1. При необхідності відключення будь якого з фідерних пристроїв потрібно на відповідній платі ПИнППУ встановити перемикач SW5 в положення OFF ( в противному випадку на пультах командирів буде горіти рівним червоним світлом відповідний індикатор АВАРИЯ/ЗАНЯТО/МИКР).

2. При відключенні ( знеструмлені) будь якого фідерного пристрою виникає технологічне ( не більше 60 с) включення блоку вентиляторів.

Контрольні запитання

1 Які дії потрібно здійснювати, коли при включенні клавіші СЕТЬ на блоці БП-400М ні на одному з блоків відповідного фідерного пристрою стійки СА-2М не світяться світлодіодні індикатори.

2 Які дії потрібно здійснювати, коли відсутня передача по одному з фідерів при індикації проходження сигналу через відповідний фідерний пристрій( рівне свічення індикаторів КОНТРОЛЬ УРОВНЯ ПЕРЕДАЧИ на підсилювачі УМ-200.2М ( УМ-200.2МП).

3 Які дії потрібно здійснювати, коли відсутня передача повідомлень від мікрофона пульта командира, на пульті командира не горить індикатор ПИТАНИЕ.

104

109

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]