Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Укрзалізниця.docx
Скачиваний:
54
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
1.93 Mб
Скачать

1.12 Технічне обслуговування

Технічне обслуговування системи СДГЗО «Парк-1М» проводиться силами спеціалістів радіоцеха, які експлуатують систему в відповідності з раніше затвердженим графіком.

В процесі експлуатації системи СДГЗО «Парк-1М» проводяться наступні види технічного обслуговування:

- щоденний;

- щоквартальний;

- технічне обслуговування ввіднозахисних пристроїв;

- щорічний.

Щоденне, щоквартальне і технічне обслуговування ввіднозахисних пристроїв виконуються без відключення паркового зв’язку.

Перевірка технічних характеристик системи і її складових частин на відповідність паспортним даним і, при необхідності, їх регулювання повинно проводитися не менше одного разу на рік і виконуються при відключенні паркового зв’язку на час, визначеного графіком виконання робіт.

Контроль кабельних ліній зв’язку проводять згідно окремого графіка.

При щоденному техобслуговуванні виконують наступні роботи:

- зовнішній огляд стійки апаратної СА-1М. При виконанні огляду по показанням індикаторів СДГЗО «Парк-1М» проводять контроль справності підсилювачів потужності УМ-200.2М, наявність всіх вихідних напруг блоку БП-400.М;

- зовнішній огляд і перевірку працездатності комплексів КА-4Ф. При виконанні огляду по показанням індикаторів СДГЗО «Парк-1М» проводять контроль працездатності пульта ПКП-4Ф і системи в цілому, а також виконують контрольний сеанс зв’язку в режимах «командир – фідер» і «фідер – командир».

При щоквартальному техобслуговуванні виконують:

- роботи щоденного обслуговування;

- контроль фідерів передачі з сторони УКС в режимі «контроль».

- зовнішній огляд і перевірку напільного обладнання ( ППУ і рупорних гучномовців). При виконанні огляду перевіряють відсутність механічних пошкоджень корпусів ППУ і рупорних гучномовців, оцінюють якість звуку при передачі повідомлень, проводять контрольні сеанси зв’язку в режимах «фідер – командир» і «фідер» з використанням « тихого» і «гучного» зв’язку;

- перевірку ланцюгів заземлення складових частин системи. При перевірці контролюють величини перехідного опору захисного заземлення стійки апаратної СА-1М, блоку живлення і захисту БП/ВЗУ-1К, ввіднозахисного пристрою ВЗУ-1К-4Ф.

Технічне обслуговування ввіднозахисних пристроїв ВЗУ-1К-4Ф і блоків живлення і захисту БП/ВЗУ-1К проводять перед початком грозового сезону ( березень – квітень) і після кожної грози.

При виконанні техобслуговування проводять огляд на предмет відсутності на платах захисту слідів гарі, копиті, руйнування встановлених елементів(розрядників, варисторів), а також контроль величини зазору між електродами іскрового розрядника.

При виникненні підозри в працездатності плати захисту проводять її перевірку на спеціальному стенді.

При щорічному техобслуговуванні виконують:

- роботи щоденного і щоквартального обслуговування;

- перевірку технічних характеристик СДГЗО «Парк-1М» на відповідність паспортним даним.

При проведенні перевірки контролюється:

- вихідна напруга по виходам: Ф1..Ф4, 30В; Ф1..Ф4, 120В, обмеженого спотвореннями;

- вихідні напруги блоку живлення БП -400М;

- контроль працездатності СДГЗО «Парк-1М» в режимах: «командир – фідер», «командир – командир», « оповіщення», « термінове оповіщення».

Перевірку технічних характеристик відповідно паспортним даним проводять за технологічними картами спеціально розробленими заводом виробником

В випадку необхідності при щорічному технічному обслуговуванні проводять також чистку складових частин системи. Накопичення пилу в складових частинах системи може привести до перегріву або виникненню небажаних електричних з’єднань, що приводить до порушення роботи або втрату працездатності СДГЗО «Парк-1М».

Пил з поверхні зовнішніх частин знімають м’якою ганчіркою або щіткою.

Всередині складових частин пил усувають продуванням зжатим повітрям.

Контрольні запитання

1 Які роботи проводяться при щоденному технічному обслуговуванні?

2 Які роботи проводяться при щоквартальному технічному обслуговуванні?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]