Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Укрзалізниця.docx
Скачиваний:
54
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
1.93 Mб
Скачать

2 Система двостороннього гучномовного зв’язку і оповіщення «Парк-2м»

2.1 Призначення і склад системи «Парк - 2м»

С

истема двостороннього гучномовного зв’язку і оповіщення «Парк-2М» призначена для організації двостороннього гучномовного зв’язку і гучномовного оповіщення на залізничних станціях різного типу і на інших промислових об’єктах не залізничного транспорту, конфігурація і технологія роботи яких потребує не більше 8-ми командирів (операторів) і не більше 8-ми незалежних адресних фідерів сумарною трансляційною потужністю до 3,2 кВт. Дана система розроблена як аналог системи СДПС.М, яка експлуатується на залізничному транспорті з початку 80-х років минулого століття, в складі якої використовується велика кількість електромеханічних реле, що зменшує її надійність в роботі, елементна база в теперішній час морально застаріла і вичерпала свій ресурс.

В склад системи «Парк-2М» входить обладнання трьох типів:

- обладнання центральної апаратної;

- апаратура захисту обладнання центральної апаратної;

- пультове обладнання (обладнання командирів);

- напільне обладнання (обладнання виконавців);

Система «Парк-2М» розрахована на роботу від мережі змінного струму частотою від 49 Гц до 50 Гц в діапазоні зміни напруг електроживлення від 187 В до 242 В.

Всі складові обладнання центральної апаратної і пультового обладнання призначені для встановлення в середині приміщення при відсутності агресивних середовищ і струмопровідного пилу і розраховані на цілодобову роботу в режимі очікування в наступних умовах експлуатації:

а) температура повітря, о С від +1 до +40;

б) відносна вологість повітря при температурі +30 о С і більш низьких температурах без конденсації повітря, % не більше 95;

в) атмосферний тиск, кПа ( м.м. рт. Ст..) від 84 до 106 (від 650 до 800).

В склад обладнання центральної апаратної входить підсилювальна комутаційна станція УКС: nK - mФ- N(Py/Пz), де nK- кількість командирів, n = 1…8; mФ – кількість незалежних адресних фідерних ліній, m =2-8; N(Py/Пz) - означає сумарну вихідну (трансляційну ) потужність системи і її розподілення по фідерним лініям, де Py – означає кількість фідерних ліній, для яких застосовується 100% «гаряче» резервування (Р) фідерних підсилювачів (Nфід = 200Вт), «у» вибирається з ряду у = 1.. m; Пz- означає кількість фідерних ліній, для яких використовується режим паралельної роботи (П) фідерних підсилювачів на загальне навантаження (Nфід = 400Вт), «z» вибирається з ряду z = 1.. m; при відсутності в позначенні УКС Py або Пz позначається знаком «Х».

В склад підсилювальної комутаційної станція УКС входять: стійка апаратна СА-2М в кількості від 1 до 4 штук і стійка апаратна СА-3М.

Стійка апаратна СА-2М призначена для прийому, комутації і підсилення сигналів звукових частот, тестового контролю фідерів передачі, організації ремонтного технологічного зв’язку і формування вторинного електроживлення складових частин системи. В склад кожної стійки може входити один або два комплекти фідерного обладнання, яке може виготовлятися в трьох варіантах:

  • КФ-200, включає в себе підсилювач потужності УМ-200.2М, блок живлення БП-400М і блок управління БУ-03М;

- КФ-200Р, включає в себе два підсилювачі потужності УМ-200.2М, блок живлення БП-400М і блок управління БУ-03М;

- КФ-400П, включає в себе два підсилювачі потужності УМ-200.2МП, блок живлення БП-400М і блок управління БУ-03МП.

Коли в стійку СА-2М входить тільки один комплект КФ-200 вільні місця, де встановлюються блоки, закриваються фальш панелями.

В нижній частині стійки розташований блок вентиляторів БВ.

Стійка апаратна СА-3М призначена для електронної комутації незалежних симплексних каналів гучномовного зв’язку і керуванню системою в цілому. В стійку входять наступні блоки:

- блок інтерфейсу БИн-М, в крос – плату ПКр, якого встановлені плати інтерфейсу ПИнКом, кількість від 1…8 і плати інтерфейсу ПИнППУ, кількість від 1…8;

- два блока живлення БПИн-М;

- блок вентилятора інтерфейсу БВИн.

В склад захисного обладнання центральної апаратної входять від одного до чотирьох ( визначається конфігурацією системи ) ввідний захисний пристрій ВЗУ-nК, який призначений для захисту обладнання центральної апаратної від впливу сторонніх високих напруг, які виникають на зовнішніх кабельних лініях зв’язку.

В склад пультового обладнання входить від 1 до 8 ( визначається конфігурацією системи ) комплекси апаратури командирів КА-4Ф(КА-8Ф).

Комплекс апаратури командира включає в себе:

  • пульт командира переговорний ПКП-4Ф (ПКП-8Ф при кількості адресних фідерів більше 4-х), призначений для організації гучномовного оповіщення і симплексного двостороннього гучномовного зв’язку з сторони командира;

- блок живлення і захисту БП/ВЗУ-1К, призначений для формування вторинного електроживлення пульту ПКП-4Ф і захисту пультового обладнання від дії сторонніх напруг, які виникають на зовнішніх кабельних лініях зв’язку;

  • педаль керування ПД, призначена для дублювання кнопки МИКРОФОН, що розташована на лицевій панелі пульта командира і дає можливість організації переговорів в режимі «вільні руки»;

- кабель «Вход», призначений для підключення пульта командира до блоку живлення і захисту БП/ВЗУ-1К.

В склад напільного обладнання входять паркові переговорні пристрої ППУ.М6, ППУ.М4, ППУ.М4.1, ППУ.М6В, а також рупорні гучномовці і акустичні системи розрахованих на напругу звукових частот 120 В.

Для з’єднання «Линии Ф» ВЗУ-4Ф з парковими переговорними пристроями ППУ.М6 застосовують кабель типу СБПБ 3×1,0 ГОСТ 6436, а «Линия К» ВЗУ-4К з БП/ВЗУ-1К - СБПБ 6×1,0 парної скрутки. З’єднання ВЗУ-4Ф з УКС: здійснюється за допомогою кабелю типу ПВС 3×1,0.

Контрольні запитання

1 Призначення стійки СА-2М.

2 Якими блоками комплектується стійка СА-2М?

3 Призначення стійки СА-3М.

4 Якими блоками комплектується стійка СА-3М?

5 Що входить в склад напільного обладнання?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]