Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Укрзалізниця.docx
Скачиваний:
54
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
1.93 Mб
Скачать

1.13 Поточний ремонт

Поточний ремонт системи «Парк-2М» здійснюється електромеханіками, які пройшли курс навчання і атестації при підприємстві, що виготовляє дану апаратуру або спеціалістами, які закінчили вищий навчальний заклад і вивчали дану апаратуру.

Перелік можливих несправностей і способи їх усунення черговим електромеханіком наведені в таблиці 8.

Таблиця 8

Описання наслідків

відказів і пошкоджень

Можливі причини

Вказівки по усуненню наслідків

відказів і пошкоджень

1. При ввімкнені клавіші ПИТАНИЕ, розташованій на блоці живлення БП-400.М, ні на одному з вставних блоків УКС: 1К-4Ф-N не загоряються світлодіодні індикатори.

Вийшла з ладу вставка плавка FU1(Т6,3А), яка розташована на задній панелі блоку БП-400.М.

Відключити живлення УКС: 1К-4Ф-N і замінити вставку плавку на вставку плавку відповідного номіналу з комплекту ЗИП. Ввімкнути живлення УКС: 1К-4Ф-N і продовжити роботу.

2. Відсутня передача по одному з каналів передачі при наявності індикації проходження сигналу на підсилювачах потужності УМ-200.2М і блоці управління БУ-02М( відповідно індикатори УРОВЕНЬ ПЕРЕДАЧИ і ФИДЕР: Ф1, Ф2, Ф3, Ф4). Індикатори АВАРИЯ: УМ1 і УМ2 на блоці БУ-02М і індикатор АВАРИЯ на пульті командира не горять.

Обрив або коротке замикання в одній з фідерних ліній передачі. Можливий випадок обриву лінії передачі – за рахунок виходу з ладу вставок плавких Т3,15А або Т 0,25А, розташованих на платах модулів захисту ВЗУ- 1К-4Ф.

Перевірити стан несправного фідера передачі за допомогою пристрою тестового контролю ( блок управління БУ-02М). При виявленні обриву або короткого замикання в фідерній лінії, відключити несправну лінію передачі(30В або 120В) за допомогою перервачів, розташованих на модулях захисту ВЗУ- 1К-4Ф. Повідомити про несправність персоналу, що забезпечує технічне обслуговування і ремонт лінії передачі, і продовжити роботу без можливості виходу на ушкоджену фідерну лінію.

3. Відсутня передача по одному з фідерів передачі при частковій або повній відсутності індикації наявності вторинних напруг електроживлення в блоці БП-400М.

Вихід з ладу однієї або кількох вставок плавких Т1,5А або Т2,0А розташованих в блоці БП -400М.

Відключити живлення УКС: 1К-4Ф-N і замінити несправні вставки плавкі на вставки плавкі відповідного номіналу з комплекту ЗИП. Ввімкнути живлення УКС: 1К-4Ф-N і продовжити роботу.

4.Загоряються індикатори, що сигналізують про аварійний стан одного з підсилювачів потужності( індикатор АВАРИЯ УМ на пульті командира, індикатор АВАРИЯ УМ на одному з блоків УМ-200.2М, один з індикаторів АВАРИЯ УМ1, УМ2 на блоці БУ-02М).

Вихід з ладу або перегрів відповідного підсилювача потужності УМ-200.2М.

Повідомити про несправність персоналу, що забезпечує технічне обслуговування і ремонт СДГЗО, і продовжити роботу

5. Загоряються індикатори, що сигналізують про аварійний стан відразу обох підсилювачів потужності( індикатори АВАРИЯ на обох блоках УМ-200.2М, обидва індикатори АВАРИЯ: УМ1 УМ2 в блоці БУ-02М, всі індикатори АВАРИЯ/ЗАНЯТО/ МИКР. і індикатор АВАРИЯ УМ на пульті командира.

Вихід з ладу або перегрів підсилювачів потужності УМ-200.2М.

Подальша експлуатація системи категорично заборонена. Терміново відключити живлення УКС: 1К-4Ф-N і повідомити про несправність персоналу, що забезпечує технічне обслуговування і ремонт СДГЗО.

6. На пульті командира спостерігається перервне світіння одного з індикаторів АВАРИЯ/ЗАНЯТО/ МИКР.

Злипання контактів кнопок ТИХО або ГРОМКО на одному з ППУ відповідного фідера.

За допомогою перервачів розташованих на модулях захисту ВЗУ-1К-4Ф відключити відповідний фідер прийому, повідомити про несправність персоналу, що забезпечує технічне обслуговування і ремонт лінії передачі, і продовжити роботу без можливості прийому по ушкодженій фідерній лінії.

7. Відсутня передача повідомлень від мікрофона пульта командира, на пульті командира не горить індикатор ПИТАНИЕ.

Вийшла з ладу вставка плавка FU1(Т0,25А), яка розташована в блоці живлення і захисту БП/ВЗУ-1К.

Відключити живлення БП/ВЗУ-1К і замінити вставку плавку на вставку плавку відповідного номіналу з комплекту ЗИП. Ввімкнути живлення БП/ВЗУ-1К і продовжити роботу.

8. При натисканні клавіші педалі не включається мікрофон пульта командира.

Порушено з’єднання між контактами вилки з’єднувального кабелю педалі ПД розетки ПЕДАЛЬ, розташованій на пульті ПКП-4Ф, або обрив проводів в з’єднувальному кабелю педалі ПД.

Вийняти і повторно підключити вилку з’єднувального кабелю педалі управління ПД до розетки ПЕДАЛЬ. Коли несправність при цьому не усувається, повідомити про це обслуговуючому персоналу системи СДГЗО. Продовжити роботу без використанні педалі ПД, вмикаючи мікрофон за допомогою кнопки МИКРОФОН, розташованої на лицевій панелі пульта командира.

9. Відсутня передача по одному з каналів передачі (ДГЗ або ГО) при наявності індикації проходження НЧ- сигналу на виходи підсилювачів потужності УМ-200.2М і рівному свіченні червоним світлом відповідного індикатора АВАРИЯ/ ЗАНЯТО/МИКР, на пульті командира. Індикатори АВАРИЯ: УМ на пульті командира погашені.

Натиснутий відповідний кнопковий перемикач Ф1…Ф4 на блоці БУ-02М.

Віджати раніше натиснутий кнопковий перемикач Ф1…Ф4 на блоці БУ-02М і продовжити роботу.

Контрольні запитання

1 Які дії потрібно здійснювати, коли відсутня передача по одному з каналів передачі при наявності індикації проходження сигналу на підсилювачах потужності УМ-200.2М і блоці управління БУ-02М.

2 Які дії потрібно здійснювати, коли відсутня передача по одному з каналів передачі (ДГЗ або ГО) при наявності індикації проходження НЧ- сигналу на виходи підсилювачів потужності УМ-200.2М і рівному свіченні червоним світлом відповідного індикатора АВАРИЯ/ ЗАНЯТО/МИКР, на пульті командира. Індикатори АВАРИЯ: УМ на пульті командира погашені.

3 Які дії потрібно здійснювати, коли на пульті командира спостерігається перервне світіння одного з індикаторів АВАРИЯ/ЗАНЯТО/ МИКР.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]