Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
є)розд3.doc
Скачиваний:
141
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
8.35 Mб
Скачать

3.11. Утримання залізничних переїздів

3.11.1. Дистанціям колії для забезпечення нормальної роботи переїздів необхідно вчасно замінювати елементи настилу, що вийшли з ладу, забруднений баласт і непридатні шпали, а також виправляти колію під настилом, не допускати накопичування та застою води в зоні переїзду, утримувати підходи до переїзду, настил і жолоби в чистоті, утримувати у справному стані шлагбауми та сигнали на них, стовпчики, перила, загорожі, попереджувальні знаки і виконувати їх ремонт.

У випадку, коли переїзд з черговим знаходиться в межах станції і обслуговується черговими стрілочних постів або черговими станції, утримання настилу і жолобів у чистоті виконується працівниками станції.

3.11.2. Дистанції колії забезпечують справне утримання автоматичних, електричних, механічних і запасних шлагбаумів, ізолюючих стиків, міжколійя переїзду, рейкових з'єднувачів та інших колійних пристроїв і сигнальних колійних знаків в межах переїзду.

3.11.3. Дистанції сигналізації та зв'язку забезпечують справне утримання і роботу шлагбаумів, їх освітлення, переїзної та загороджувальної сигналізації.

3.11.4. Ремонти колійних пристроїв на переїздах виконуються дистанціями колії в плановому порядку.

Колійні роботи, при яких порушується дія автоматики на переїздах, повинні бути узгоджені з начальником дистанції сигналізації та зв'язку.

3.12. Утримання сигналів, колійних і сигнальних знаків та інших колійних пристроїв

3.12.1. Сигнали, сигнальні та колійні знаки, сигнали огородження повинні бути затвердженого типу згідно Галузевого стандарту України ГСТУ 32.6.02.001 - 2001.

Сигнали підрозділяються на постійні та переносні.

Сигнальні знаки підрозділяються на постійні, постійні попереджувальні та тимчасові.

Колійні знаки підрозділяються на постійні, колійні знаки особливі та попереджувальні.

До сигналів і пристроїв колійного огороджування відносяться постійні колійні диски та сигнали зменшення швидкості, сигнали зупинки, сигнальні світлові покажчики, колійні упори та поворотні бруси.

3.12.2. Виготовлення і установка сигналів, сигнальних і колійних знаків, колійних і поворотних брусів та упорів виконуються згідно порядку, встановленому Укрзалізницею.

3.12.3. Сигнальні знаки згідно ПТЕ встановлюються з правого боку колії за напрямком руху поїздів, а колійні - з правого боку за рахунком кілометрів на відстані не менше 3100 мм від осі крайньої колії. У виїмках, крім скелястих, і на виходах із них (на довжині 100 м) колійні знаки повинні встановлюватись на відстані не менше 5700 мм від осі крайньої колії.

На електрифікованих ділянках сигнальні та колійні знаки можуть встановлюватись на опорах контактної мережі, крім тих опор, на яких установлені світлофорні головки або роз'єднувачі контактної мережі.

На зимовий час біля місць перешкод встановлюються тимчасові сигнальні знаки для снігоочищувачів.

3.12.4. Справний стан колійних, сигнальних знаків і колійних пристроїв забезпечується дистанціями колії за рахунок їх своєчасного ремонту, періодичного відновлення забарвлення і утримання їх у чистоті.

3.12.5. У підставок стовпів колійних і сигнальних знаків роблять розетки. При ремонті не можна допускати перестановки знака на нове місце, поворот його, зміну напису та кольору забарвлення.