Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Posibnic.rtf
Скачиваний:
11
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
2.73 Mб
Скачать

3.4.5. Собівартість виробів

Для заповнення таблиці нормативної калькуляції собівартості виробів на місяць слід вибрати пункт меню Себестоимость/Себе­стоимость изделий, після чого на екрані відкривається вікно вибору місяця, потім вікно вибору об’єкта обліку. Після вибору об’єкта обліку відкривається інтерфейс Список значений статей калькуляции себестоимости изделия, який має дві панелі. Верхня панель містить довідкову інформацію про об’єкт обліку, нижня — список статей калькуляції. До складу інтерфейсу входять поля:

Тип объекта учета — тип вибраного об’єкта обліку;

Название изделия — назва об’єкта обліку. Може змінюватись при натискуванні клавіш Page Up i Page Down;

Единица измерения — основна одиниця виміру виробу;

Цех-изготовитель — найменування кінцевого цеху-виготовлю­вача виробу;

Дата расчета — дата поточного значення статей калькуляції.

Нижня панель у табличній формі містить найменування статей та їх значення. Статті калькуляції розташовані відповідно до номерів, які відповідають системним номерам статей у класифікаторі статей калькуляції. Значення статей доступні для редагування і можуть бути введені або змінені з клавіатури.

У верхній панелі інтерфейсу знаходиться екранна кнопка Функции, яка відкриває меню з такими пунктами:

Параметры расчета — формує звіт про діючі у вибраному місяці для поточного виробу процентні ставки розрахунку статей калькуляції собівартості цього виробу;

Расчет калькуляции — розрахунок статті калькуляції собівартості поточного виробу. При цьому перелічуються калькуляції собівартості всіх деталей і складальних одиниць, що входять у цей виріб на всіх рівнях входження.

4. Основні звіти

4.1. Структура виробу

Звіт про структуру виробу показує дерево входження у виріб напівфабрикатів (вузлів, модулів, деталей) і матеріалів. Можливі два варіанти цього звіту.

Перший показує входження тільки складальних одиниць власного виробництва і покупних деталей (тобто конструкцію виробу), а другий, крім того, — використання матеріалів (тобто повне входження об’єктів у виріб).

Звіт формується на основі таблиці матеріальних норм при виборі пунктів меню Нормативы/Запросы/Структура объекта учета та Нормативы/Запросы/Входимость объекта в изделие. Крім того, звіти можна одержати при натискуванні екранної кнопки Функции в інтерфейсах Последовательность цехов и выполняемых в них тех­операций та Редактирование материальных норм при виборі пунктів меню Структура изделия та Входимость объектов в изделие відповідно (див. розділи 3.2.3 та 3.2.4).

Кожний рядок звіту має таку структуру:

<лінія входження><найменування об’єкта, що входить>=<норма входження у вищестоящий об’єкт>/<зведена норма входження у виріб><одиниця виміру об’єкта, що входить>.

4.2. Склад виробу

Звіт про склад виробу показує перелік і кількість об’єктів обліку, що входять у виріб на першому рівні входження. Об’єкти, що входять у виріб, групуються за типами.

Звіт базується на таблиці матеріальних норм і формується при виборі пункту меню Нормативы/Запросы/Состав объекта учета, а також за допомогою екранної кнопки Функции в інтерфейсі Редактирование материальных норм при виборі пункту меню Состав объекта учета (див. розд. 3.2.4).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]