Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Posibnic.rtf
Скачиваний:
11
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
2.73 Mб
Скачать

3.1.5. Каталог структурних підрозділів

Для заповнення і редагування каталогу структурних підрозділів призначена екранна форма Подразделения, яка відкривається при виборі пункту меню Справочники/Подразделения.

Структурні підрозділи підприємства групуються за виробничими функціями. За умовчання перші дві функції — це Цеха основного производства і Цеха вспомогательного производства. Решту функцій вводить користувач системи самостійно.

Екранна форма Подразделения складається з двох панелей. Верхня панель призначена для введення і коригування виробничих функцій. Ці дії виконуються з клавіатури. Нижня панель містить перелік структурних підрозділів, що відносяться до виділеної у даний момент виробничої функції. Для переходу у нижню панель встановлюють курсор на потрібній виробничій функції і натискують клавішу Enter. Знаходячись у нижній панелі, можна вибрати деякий підрозділ і натиснути Enter, при цьому відкривається вікно Редактиро­вание информациии о подразделениях. У цьому вікні можна задати інформацію про підрозділ, заповнюючи поля Код, Наименование, Количество смен, Продолжительность смен, Вышестоящая организация. Значення полів заповнюються або шляхом вибору з раніше введеного каталогу підрозділів за допомогою клавіші F3, або з клавіатури. Значення поля Имя базы распределения носить довідковий характер, заповнюється лише для цехів допоміжного виробництва і використовується для введення пропорцій розподілу кошторисів накладних витрат допоміжного цеху на інші цехи.

3.1.6. Системи оплати

Для введення змісту довідника систем оплати служить вікно Список систем оплаты, яке відкривається при виборі пункту меню Справочники/Системы оплаты. Введення нової назви системи оплати здійснюється після натискування клавіші F7, вилучення — натискуванням F8. Максимальна довжина назви системи оплати — 15 символів.

3.1.7. Тарифні ставки

Для введення і перерахування тарифних ставок слід відкрити інтерфейс Ведомость расчета тарифных ставок за допомогою пункту меню Справочники/Тарифные ставки. Інтерфейс включає нижченаведені поля.

Базовая ставка — ставка, відносно якої розраховується за коефіцієнтами решта тарифних ставок на підприємстві. Ця ставка відповідає коефіцієнту, що дорівнює одиниці. Вводиться з клавіатури.

Название системы оплаты — вибирається з класифікатора систем оплати (клавіша F3).

Номер сетки (тарифної) і Разряд (тарифний) вводяться з клавіатури.

Коэффиц. — коефіцієнт перерахунку базової ставки у часову тарифну ставку для даного запису. Вводиться з клавіатури.

Ставка — часова тарифна ставка. Розраховується автоматично множенням базової ставки на коефіцієнт. Може бути скоригована з клавіатури.

Якщо кількість базових ставок (поле Коэффиц.) для деякого запису дорівнює нулю, то у цьому записі значення часової тарифної ставки не перелічується при зміненні базової ставки. Цим користуються, коли не потрібно змінювати цю ставку при перерахуванні інших ставок.

3.1.8. Класифікатор видів робіт

При виборі пункту меню Справочники/Виды работ на екрані відкривається вікно Список видов работ, призначене для введення і редагування списку видів робіт. Назви видів робіт вводяться з клавіатури. Для вилучення записів використовується клавіша F8. Максимальна довжина назви виду роботи — 50 символів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]