Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pablik_ril.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
551.42 Кб
Скачать

Тема 4 Розробка pr-стратегій в залежності від позиції іміджу підприємства

Основні поняття теми 4.

Імідж – це образ, який створюється у наслідок активних або пасивних дій у свідомості громадськості та надає довгострокові конкурентні переваги підприємству. Імідж підприємства моделюється за: соціально-етичним, внутрішньо-організаційним, діловим і споживчим аспектами з урахуванням наступних детермінант: „фактичні дії підприємства-конкурента” та „очікування груп громадськості”

Стратегічний паблік рилейшнз-набір – це комплекс взаємозалежних стратегій, спрямований на залучення більшого числа громадськості у коло прихильників за рахунок соціальної відповідальності і відкритого інформування, забезпечення і підтримка довгострокових іміджевих та комунікативних переваг у діяльності підприємства. Стратегічний набір паблік рилейшнз залежить від стратегічного напрямку розвитку підприємства і характеризується комплексним комунікаційним впливом в області: інформування, активності громадськості, комунікацій, очікування груп громадськості, іміджевого позиціонування.

Стислий зміст теми 4.

Фактори, що впливають на формування стратегічних PR-наборів та підходи до розробки стратегій паблік рилейшнз. Зовнішні і внутрішні фактори, що визначають набір стратегій паблік рилейшнз.

Наукові підходи до визначення стратегій паблік рилейшнз.

Імідж підприємства: сутність, структуризація та його ознаки.

Двобічні сходинки формування іміджу підприємства.

Матриця визначення маркетингових PR-стратегій за позицією іміджу підприємства.

Модель іміджу підприємства: складові (соціально-етичний, внутрішньо-організаційний, діловий, споживчий аспекти) і методика оцінки з урахуванням контрдій конкурентів, очікування громадськості.

Змістовий модуль 3 Паблік рилейшнз: комплексний і стратегічний підходи

Тема 5 Процес управління паблік рилейшнз

Основні поняття теми 5.

Вертикаль очікування громадськості – це перпендикуляр, який проводиться з точки діапазону очікувань громадськості і розраховується шляхом оцінки різними групами громадськості своїх очікувань щодо дій підприємства та його конкурентів з кожного аспекту іміджу.

Загальна інформація – це дані, які стосується підприємства, але не формуються спеціально для розповсюдження громадськості.

Картографія конфлікту – це структурний аналіз конфлікту, що є наочним віддзеркаленням його основних структурних елементів.

Кількісна оцінка аудиторії дозволяє вибрати для проведення публічного виступу найбільш відповідне приміщення, забезпечити його оптимальну наповненість і більш зручне розташування присутніх.

Коливання стану громадської думки - громадськість не впевнена у своїх поглядах але готова до сприйняття інформації.

Маркетинговий контролінг системи паблік рилейшнз – це напрямок аналітичної роботи, який обґрунтовує функціонування діяльності зі зв’язків з громадськістю з ціллю інформаційного забезпечення прийняття управлінських рішень в області внутрішніх і зовнішніх комунікацій.

Метод «підривної риторики» - це засіб переключення уваги громадськості зі змісту передвиборчої плат­форми на особисті «недоліки» політика.

Методика SegmentValue орієнтована на пошук оптимальних критеріїв сегментації і заснована на агрегації критеріїв трьох рівнів, кожний з яких дозволяє вирішити певні задачі.

Онлайн – це однобічний або двобічний зв’язок з центральним або нецентральним джерелом бази даних.

Основні комунікативні конкуренти - суб’єкти господарської діяльності, які ведуть боротьбу за людську свідомість та прихильність.

Основні прямі конкуренти - це суб’єкти господарської діяльності, які приймають участь у суперництві за внутрішньогалузевою, міжгалузевою ознаками та функціональними, видовими і фірмовими аспектами.

Особиста чесність - це дотримання високих моральних норм і підтримка хорошої репутації.

Спеціальна інформація – це відомості, які цілеспрямовано готується паблік рилейшнз-підрозділом з метою впливу на громадськість або її окремі групи/сегменти.

Уніфікований інформаційний банк (УІБ) – набір даних, формування якого забезпечить наявність відомостей щодо ступеня прихильності різних груп громадськості і смаків споживачів, динаміки зміни стану громадської думки щодо різних виробничих та адміністративних проблем.

Якісний аналіз аудиторії – оцінка, яка проводиться за такими ознаками, як вік і стать присутніх, їх національність, соціальний статус, рівень освіти, професійна приналежність, характер взаємостосунків із компанією.

Стислий зміст теми 5. Планування паблік рилейшнз: оцінка якості стратегічного, тактичного та оперативного рівнів. Діагностика практики планування паблік рилейшнз.

Аналіз організації паблік рилейшнз у підприємствах. Карта конкурентоспроможності політики лобіювання. Правила здійснення політики лобіювання. Методика оцінки співробітництва підприємства із засобами масової інформації. Розповсюдження паблік рилейшнз-інформації: особливості, послідовність, методика оцінки якості процесу інформування. Методика оцінки реалізації заходів паблік рилейшнз. Оцінка аудиторії на виступах: якісна і кількісна. Матриця оцінки елементів прямого маркетингу в області паблік рилейшнз підприємств. Профіль поведінки комунікаторів при публічних, групових та міжособистих ділових комунікаціях.

Маркетинговий контролінг паблік рилейшнз-діяльності підприємств. Оцінка прогресивності та обґрунтованості встановлення стратегічних цілей паблік рилейшнз.

Алгоритм дослідження впливу тенденцій політико-правових факторів на PR-діяльність підприємств.

Структурний аналіз складових комплексної маркетингової системи паблік рилейшнз-потенціалу. Оцінка припустимих меж відхилення інтегрального показника використання потенціалу від конкурентів та максимального значення.

Діагностика ефективності організаційної структури управління паблік рилейшнз. Оцінка повноти інформування громадськості. Моніторинг громадської думки: сегментація потенційно-цільової громадськості; сегментація громадськості; оцінка активності і ступеню прихильності потенційно-цільових сегментів; виявлення стадії громадської думки; визначення стереотипів груп громадськості.

Сітка позиціонування інструментів PR-портфелю підприємства. Система показників оцінки комунікативної ефективності PR-інструментів. Процедура оцінки спонсорського проекту. Методика оцінки внутрішньої змінної ефективності паблік рилейшнз. Оцінка сприятливості громадської думки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]